מסלול לכוריאוגרפיה

מסלול לכוריאוגרפיה

מרכזת המסלול - גב' ענת שמגר 

להרשמה »

 המסלול מיועד לסטודנטים הלומדים בשנים ג' ו ד', המעוניינים להרחיב את התמחותם בתחומי הקומפוזיציה, כוריאוגרפיה ואמנות המופע.

אנו מעונינים ליצור תנאים בהם הסטודנטים יעשירו את השכלתם והתנסותם בפרוצדורות של חיבור, ובאותה מידה ימצאו ביטוי לפיתוח קולם האינדיבידואלי והתפיסה האמנותית של המחול.

תחומי העשרה:

1. נושאים קומפוזיציונים: ההרכב כצורה בעלת תכונות, גישות של בניית יחסים ותזמור. ממוטיב לואריציה, השיח בין המרכיב הפיזי והמרכיב המופשט של הריקוד. מרעיונות ותכנים כלליים לתנועתיים. מחומרים לבניית מהלך של יצירה.

2. מפגשים עם אמנים יוצרים: יוצרים בריקוד ובתחומים אחרים (כוריאוגרפים, משוררים, במאים, מלחינים, בינתחומיים וכו). כל יוצר מביא עמו גירויים ומתודות שונים. המגוון ידגיש את הפתיחות ואת הפוקוס על התלמיד כיוצר עצמאי.

3. מודעות גופנית: מודעות גופנית ככלי ליצירת חומר תנועתי מקורי ואוטנטי. הקשר בין תפיסת הריקוד וחומרים תנועתיים, הקשר בין חומרים תנועתיים וכוונות המחבר.

4. ניתוח יצירות: בחירת יצירות נבחרות כמודלים לניתוח, הכרות עם כלים לניתוח, הגדרת ערכים ומושגים דרך הקשרים תרבותיים, אמנותיים וריקודיים.

5. מוסיקה: צורות מוסיקאליות כבסיס וכפרטנר לריקוד, החל מהצורות הקלאסיות עד העכשוויות. הכרת הצורות ותרגול המענה הריקודי שלהן.

6. במה: המרחב בו מוגש הריקוד לקהל, המחויבויות והאפשרויות שהוא מייצר והאלמנטים הכרוכים בו (כמו עיצוב המרחב, תאורה ותלבושות).

7. ריקוד וטכנולוגיה: שילוב טכנולוגיות ברעיון ובמעשה הריקודי. אובייקטים, וידאו, תאורה ,סאונד, מרחבים אלטרנטיביים כחלק מבניית הריקוד. רב תחומיות. שילוב קול, חפצים, טקסט וכדומה ביצירה הריקודית.

8. מגוון של קורסים וסדנאות בעלי תוכנית לימודים מפורטת: בכל קורס תרגילי חיבור מעשיים ממוקדים. לצד הקורסים הממוקדים ולתרגול המכוון, ליווי ותמיכה של יצירה עצמאית, מקום לאינטגרציה (או הבדלה) של החומרים הנלמדים.