דרישות לתיק עבודות מסכם במחלקה ליצירה רב תחומית

דרישות במקצוע הראשי בסיום שנה ד': על כל תלמיד להגיש תיק עבודות לסיום התואר.

א. תוכן תיק העבודות ואופן שיפוטו:

היקף תיק:

• תיק העבודות לסיום תואר ראשון יכיל בין 3 ל-5 עבודות – לא יותר ולא פחות.
  • 3 עבודות מתוך החמש חייבות להיות יצירות מוסיקליות מקוריות.
  • במידה והסטודנט.ית מגיש.ה מעל 3 עבודות, השתיים הנוספות יכולות להיות יצירות מקוריות או עיבודים, לבחירת הסטודנט.ית.
  • כל אחת מהיצירות המוגשות תהיה כתובה להרכב אחר של כלי נגינה, כולל אפשרות של שימוש במדיום אלקטרוני או ממוחשב. מומלץ לגוון בכתיבה לכלים ממשפחות שונות ולהרכבים בגדלים שונים.

תוכן התיק: אופי היצירות, ההרכב המוזיקלי שלהן, הסוגה (ז'אנר) והשפה האסתטית המוזיקלית שלהן הם לבחירת הסטודנט.ית, בהדרכת ובאישור המורה להלחנה.

ועדת הבוחנים.ות: את תיק העבודות תבחן ועדה המורכבת משני מורים.ות, אשר יעניקו ציון על רמת היצירות בתיק בהיבטים של צורה, תזמור, פיתוח מוטיבי, הרמוניה, קונטרפונקט, יצירתיות ומעוף, תיווי ועיצוב הפרטיטורה, ועוד (תלוי סגנון ומדיום).

ב. היבטים של משך וסגנון:

משך: יצירה אחת לפחות תהיה מעל 7 דקות (בפרק אחד או בכמה פרקים).

חופש סגנוני: היצירות תהיינה בסגנון חופשי מבחינה אסתטית ומבחינת הסוגה (ז'אנר). תיק העבודות לא יישפט על השפה המוסיקלית אשר בו, אלא על רמת ההלחנה אשר בתיק.

ג. התיק יכול לכלול יצירות בז'אנרים הבאים:

• יצירות מתחום ההלחנה הקונצרטית. אלו יוגשו כפרטיטורה וקובץ קול (הקלטה של ביצוע חי, או הדמיית מידי).
  • יצירות מתחום ההלחנה למדיה (מחול, קולנוע, תיאטרון). במקרה כזה יש להגיש את המדיה עצמה שלה נכתבה היצירה: סרט, עבודת המחול, וכד', עם המוסיקה מולבשת עליה.
  • יצירות מתחום היצירה האלקטרונית. יוגשו כקובץ קול יחד עם פרטיטורה או חיווי גרפי כלשהו התואם את אופי היצירה (גם צילומי מסך של תוכנת אולפן עשויים להיות רלוונטיים במקרים מסוימים).

ד. מיומנויות הכרחיות שיש להדגים בתיק העבודות:

• לפחות יצירה אחת תהיה יצירה קונצרטית שכתובה לשני כלים ומעלה: יצירה מקורית, מתווה, שעומדת בפני עצמה (ולא כאמצעי נלווה לסרט, הצגה, וכד').
  • לפחות יצירה אחת תציג מיומנות בכתיבה ווקאלית (זמר סולן, מספר זמרים או הרכב קולי).
  • לפחות יצירה אחת תוקדש להרכב של לפחות ארבעה נגנים.
  • לפחות יצירה אחת תהיה יצירה בעלת משך של מעל 7 דקות (בפרק אחד או בכמה פרקים)
  • לפחות יצירה אחת תהיה מלווה בהקלטה של ביצוע חי בכלים אקוסטיים.

ה. אופן הגשה:

תיק העבודות כולו, כולל קבצי השמע, יוגש אך ורק על גבי קובץ 'פידיאף' אחד, לפי ההסבר הבא:

• איחוד הפרטיטורות בקובץ 'פידיאף' אחד: כל היצירות שבתיק ייערכו על פי הסדר הכרונולוגי של חיבורן בקובץ אחד.
  • שער התיק: בראשית הקובץ הסרוק יוצג עמוד שער, ובו יוצגו פרטי המידע הבאים:
    1. הפקולטה למוסיקה רב-תחומית
    2. המחלקה ליצירה רב-תחומית
    3. תיק עבודות ביצירה רב-תחומית (קומפוזיציה) לתואר ראשון
    4. שנת הלימודים
    5. שם התלמיד
    6. שם המורה היחידני, או שמות המורים היחידניים (במידה שהיו כמה מורים, יש לציין את השנה בה, או השנים בהן לימד כל מורה)
  • תוכן העניינים: לאחר עמוד השער יצורף עמוד של תוכן עניינים ובו יוצגו הפרטים הבאים:
    1.  כותרות היצירות שבתיק.
    2. שנת חיבור של כל יצירה.
    3.  פירוט ההרכב המבצע.
    4.  מומלץ לעמד את התיק כולו, ולציין את מספר העמוד שבו מוצגת כל יצירה, אך אין בכך הכרח.
  • עיצוב הפרטיטורות: יש לדאוג לעיצוב גרפי מקצועי וברור של כל אחת מן הפרטיטורות שבתיק. חשוב לקבל את אישור המורה היחידני לנוסח המוגמר של כל אחת מפרטיטורות אלה.
  • שערים ליצירות: לכל יצירה שבתיק יהיה עמוד שער משלה, בו תוצג שוב כותרת היצירה, שם המלחין, שנת חיבור היצירה, והרכבה.
  • תמלילים ודברי הסבר ליצירות: במידה שהיצירה מבוססת על תמליל כלשהו (שיר, סיפור וכיוצא בזה), יוצג התמליל במלואו בעמוד נוסף, בנפרד משער היצירה. ניתן להוסיף דברי הסבר ליצירה בעמוד נוסף לפני הפרטיטורה עצמה.
  • קבצי שמע: לכל היצירות והעיבודים שבתיק יוכן קובץ שמע, של ביצוע חי או של הדמיה ממוחשבת. לפחות יצירה אחת תבוצע מבעוד מועד, והקלטת הביצוע החי של יצירה זו תצורף לתיק. כל הקלטות השמע תצורפנה לקובץ הפידיאף של תיק העבודות, כקישורים לרשת, אשר יוצגו בעמוד הראשון של כל פרטיטורה. כך יוכל הבוחן, במידה וירצה בכך, להיכנס לקישור, ולהקשיב להקלטה תוך עיון בפרטיטורה עצמה. אין להגיש את קבצי השמע באופן אחר.
  • העברת הקובץ למזכירות האקדמית: את הקובץ המלא של תיק העבודות הכולל את עמוד השער, תוכן העניינים, שערי היצירות, התמלילים, דברי ההסבר, הפרטיטורות וקישורי השמע, יש לשלוח באמצעות הדואר האלקטרוני לרכזת הפקולטה.
  •  אין לשלוח קישור לקובץ זה, אלא את הקובץ עצמו.
  • חשוב להדגיש: אין לשלוח את היצירות או הקלטותיהן בקבצים נפרדים.
שתף: