פורום תיאורטיקנים - עם פרופ׳ מנחם צור

יום רביעי, 8 יוני 2022, 18:00
חדר 304

מנחם צור נולד בשנת 1942 בתל אביב. הוא בוגר האקדמיה למוסיקה  ולמחול  בי-ם. המשך לימודיו היה בארה""ב במוסדות : מנס קולג', שרה-לורנס קולג' ואוניברסיטת קולומביה שם השלים תואר דוקטורט ב-1975 ומאז ועד 2011 היה חבר בסגל האקדמיה בי-ם כפרופ' במקצועות התאוריה וההלחנה. הוא לימד גם בניו יורק: באוניברסיטת קולומביה, בקווינס קולג' וב NYU.  בין מוריו שהשפיעו על דרכו כמלחין וכמחנך הוא מציין את מריו דוידובסקי ואת קרל שכטר.
מ. צור כתב עד היום למעלה מ-180 יצירות בכל הז'אנרים הקוליים והכליים: מוסיקה קאמרית  (כולל 5 רביעיות מיתרים), מוסיקה לבמה ומחול, מוסיקה אלקטרונית, שלוש אופרות, 10 סימפוניות, 18 קונצ'רטי לכלי סולו ותזמורת. בשנת 2001 העניקה לו אקו""ם פרס למפעל חיים ובאותה שנה אף קיבל את פרס ראש הממשלה להלחנה. פרס ראש הממשלה  הענק לו בשנית בשנת 2010. פרסים אלה מצטרפים לשורה ארוכה של פרסים שהענקו לו בעבר וביניהם: כמה פרסי אקו""ם ופרס גוגנהיים (האמריקאי) בשנת 1981.    כל יצירותיו יוצאות לאור בארץ ובחו""ל והן זוכות לביצועים של אנסמבלים ותזמורות בארץ ובעולם. בין התפקידים הציבוריים שמילא: יו""ר איגוד הקומפוזיטורים, ראש חוג ודיקן בפקולטה לקומפוזיציה באקדמיה בי-ם. פרופ' צור היה חבר בוועדת מל""ג למינוי פרופסורים במדעי הרוח. הוא מרצה בארץ ובחו""ל בהזמנת אקדמיות ואוניברסיטאות בנושאי מוסיקה עכשווית ומוזמן לפורומים של שיפוט בינלאומי לקומפוזיציה. מנחם צור הנו פרופ' אמריטוס של האקדמיה למוסיקה ולמחול בי-ם, מתגורר בירושלים. הוא נשוי ואב לשניים, סב לארבעה.

טכניקות הלחנה להידוק הומוגניות של יצירה: נבחן כמה דוגמאות מן הספרות המוסיקלית (שוברט,בטהובן, סטרוינסקי ועוד) כדי ללמוד על "כיפתור" של ניגודים.