עפרי עקביא

תחומי הוראה:

עפרי עקביא היתה תלמידתו של פרופ' אנדרה היידו במחלקה לתיאוריה וקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה בירושלים. למדה גיטרה אצל גילי דור, במחלקה לג'אז. את לימודי התואר השני עשתה באקדמיה למוסיקה במחלקה לחינוך מוסיקלי בשיתוף עם החוג למוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית. התיזה שכתבה בהנחיית פרופ' ורוניקה כהן עסקה במוסיקאים שגם מציירים.

עפרי כותבת, מלחינה, מעבדת ומנגנת. עוסקת הרבה בקשר שבין טקסט למוסיקה. הלחינה ועיבדה שירי משוררים לילדים במסגרת מופע, להרכב של תשעה מוסיקאים, שעלה על במות שונות והתקבל לרפרטואר של "סל תרבות ארצי" וזכה להערכה מיוחדת.

מלמדת שנים רבות במוסדות אקדמיים שונים (האקדמיה למוסיקה, מכללת "דוד ילין" במחלקה לתרפיה במוסיקה, "סמינר הקיבוצים") כמו גם במסגרות שונות של החינוך המיוחד בתוכנית שבנתה  - "מהעולם באהבה" – מסע תרבותי בארצות שונות הכולל מוסיקה, אמנות וסיפורי עמים.

עפרי למדה ציור במדרשה לאמנות ברמת השרון ואצל מורים שונים, ועבודותיה הוצגו בתערוכות.