מיכל הרשקוביץ מיכאלי

מיכל הרשקוביץ מיכאלי עוסקת בפיתוח, מחקר ויצירת פדגוגיה חדשנית להוראת מחול בבתי הספר. היא רכשה את השכלתה האקדמית במכללת סמינר הקיבוצים, שם סיימה בהצטיינות תואר מוסמך בהוראה M.Ed. באוריינות חזותית בחינוך, תואר בוגר הוראה B.Ed. במחול ובתנועה ותעודת הוראה בתחום. מחקרה "מסך ובמה בתכנית משחקית המזמנת ילדים ליצירה" הציע מודל פדגוגי להוראת מחול באמצעות מסכים אשר פותח יחד עם היוצרת רננה רז. ב-2018 הרצתה על מודל הוראה זה בפני סטודנטים בתואר השני באוניברסיטת Rutgers בניו ג'רסי ובשנת 2019 היא מתעתדת להעביר שתי הרצאות אורח נוספות, האחת באוניברסיטת Rutgers בניו ג'רסי והשנייה באוניברסיטת Hunter College בניו-יורק. בימים אלו מיכל כותבת תזה מחקרית בתחום האוריינות החזותית, העוסקת בתהליכי למידה והוראה עצמאיים וחברתיים של תנועות ריקוד ויראליות ברשת בקרב ילדים בגילאי 8-12.

מיכל היא ראשת תחום מחול, תנועה וחינוך גופני בתכנית קרב למעורבות בחינוך החל משנת 2007. במסגרת תפקידה היא מפתחת תכניות לימודים במחול ובתנועה ואחראית על עבודתם והתפתחותם המקצועית של 300 מורות ומורים במערכת החינוך. היא מעבירה הרצאות וסדנאות ומקיימת פרויקטים ייחודיים, כנסים ארציים ומפגשי מחול. בשנת 2000 יצרה  תכנית אב יישובית במחול ביישוב אלפי מנשה אותה ניהלה עד 2007. במסגרת התכנית הקימה בית ספר למחול, ריכזה ולימדה מחול מודרני וכוריאוגרפיה במגמת המחול בחטיבה והעלתה יצירות במחול מדי שנה עם להקת המחול "פנים וגוף". לאורך השנים מיכל לימדה קומפוזיציה ומחול מודרני במסגרות שונות, רקדה והשתלמה בניו יורק ב-Dance Space וב-Lemon School. בשנת 2002 התמנתה למדריכה ארצית למחול בפיקוח על המחול במשרד החינוך והייתה בתפקיד זה 6 שנים. כיום היא חברת ועדת רפרטואר בסל תרבות ומשנת 2014 חברת סגל באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים.