כיתות אמן בפסנתר

א, 14 ינואר 2024, 18:30 עד יום חמישי, 18 ינואר 2024, 18:00
אולם וודונוס

1. פרופ' דניאל שפירו - כיתת אמן מקוונת: אולם וודונוס ביום ראשון 14.1.24 בשעה 18:30.

2. פרופ' קלאודיוס טנסקי - אולם וודונוס ביום שני 15.1.24 בשעה 11:00.

3. ג'יה יואן - אולם וודונוס ביום חמישי 18.1.24 בשעה 18:00.

הפסנתרן הווירטואוז ג'יֶה יואן (Jie Yuan) נחשב לאחד הפסנתרנים המצליחים ביותר בסין ופרסומו התפשט מחוץ לארצו לאחר שהופיע בקונצרטים ביותר מ-40 מדינות ובכמעט 500 ערים ברחבי העולם, בין היתר באולמות קונצרטים חשובים כגון קרנגי בניו יורק, המוזיקפריין בווינה והמרכז הלאומי לאמנויות הביצוע בסין, ועם תזמורות כגון הפילהרמונית של ניו יורק, הפילהרמונית של דרזדן, הסימפונית של רדיו בוואריה, הסימפונית הלאומית של סין ועוד כמאה תזמורות אחרות ברחבי העולם.
ה"ניו יורק טיימס" כתב בשבחו: "הטכניקה המעולה והמוסיקליות של יואן מעמידים אותו כמוביל בקרב הפסנתרנים בדורו". לא אחת הוא כונה בתקשורת "משורר על פסנתר".
הוא נחשב למוסיקאי הצעיר ביותר המכהן כשופט בתחרויות פסנתר נחשבות בסין ובעולם. הוא מונה לשגריר האמנות של סין ע"י מועצת המדינה ואוחז בשלוש משרות בכירות בשלושת המוסדות החשובים לחינוך מוסיקלי בסין. בנוסף הוא מכהן כמנהל אמנותי של ארבעה פסטיבלים בינלאומיים בסין.
ג'יה יואן נולד ב-1985 בצ'אנגצ'ון שבסין. בוגר ביה"ס הגבוה למוסיקה "ג'וליארד" בניו יורק, האוניברסיטה הנוצרית של טקסס והאקדמיה הבינלאומית לפסנתר של אגם קומו באיטליה. בין מוריו נמנו ליו צ'יאו, טאמאש אונגר, סולומון מיקובסקי, ויליאם נייבור ויוכבד קפלינסקי.

דניאל שפירו הוא פסנתרן בעל שם, המוכר בזכות הפרשנויות שלו לשוברט, בטהובן, מוצרט, שומאן וברהמס. הוא גם מורה מוערך במכון קליבלנד למוזיקה. הוא הופיע במדינות שונות כולל ארצות הברית, ברזיל, בריטניה, אירלנד, ספרד, צרפת, איטליה, קוריאה וסין. הוא גם הופיע באולמות יוקרתיים כמו הקונצרטחבאו באמסטרדם ואולם הקונצרטים של וולט דיסני בלוס אנג'לס.
העונה, הוא מבצע את המחזור השלישי שלו בשלמותו של 32 הסונטות לפסנתר בטהובן. תקליטורי ה-DVD שלו של כל הסונטות לפסנתר הגדולות של שוברט והתקליטור שלו עם וריאציות "דיאבלי" של בטהובן זכו לביקורות חיוביות. הוא מלמד במכון קליבלנד למוזיקה בעשרים ושלוש השנים האחרונות.
כמוזיקאי קאמרי, שפירו שיתף פעולה עם מוזיקאים מובילים כמו חיימה לארדו, שמואל אשכנזי, ג'וזף סילברשטיין, צ'ו-ליאנג לין, רוברטו דיאז, רונלד לאונרד, פרנקלין כהן ופרנק רוזנויין. הוא גם הופיע עם חברי הפילהרמונית של לוס אנג'לס, הסימפונית של שיקגו ותזמורת קליבלנד.
שפירא החל ללמוד פסנתר בגיל שש. מוריו כללו את ליאון פליישר, ג'ון פרי, ראסל שרמן, ג'ואנה גראודן ורג'ינלד סטיוארט. הוא למד באוניברסיטת דרום קליפורניה ובקונסרבטוריון פיבודי, שם קיבל את הדוקטורט שלו.
בנוסף לקריירה המוזיקלית שלו, שפירו הוא שחקן Scrabble מומחה והוא אחד השחקנים המדורגים בראש באוהיו.

קלאודיוס טנסקי נולד באסן שבגרמניה בשנת 1959. הוא למד באסן, זלצבורג, וינה ולונדון, שם מורו המשמעותי ביותר היה אלפרד ברנדל.
טנסקי זכה בפרסים בתחרויות בינלאומיות רבות וניגן כסולן וכנגן מוסיקה קאמרית בפסטיבלים חשובים. הוא ניגן ברחבי אירופה וגם בארה"ב, דרום אמריקה, יפן, דרום מזרח אסיה והודו.
טנסקי הקליט כ-20 תקליטורים עבור הלייבל הגרמני MDG (www.mdg.de). הקלטותיו זכו בהרבה פרסים בינלאומיים, ביניהם "דיסק השנה" למגזין האמריקאי "Fanfare", "בחירת העורך" של "גרמופון",  "פרס מבקרי התקליטים הגרמניים" ופרס "הד-קלסיק" 1997 בחטיבה למוזיקה קאמרית.
היה בחבר השופטים של סרניו (תחרות פוצולי) 2001 + 2007, פינרולו 2008, טרנטו 2009 וג'נובה 2010.
קלאודיוס טנסקי הוא פרופסור באוניברסיטת מוצרטאום בזלצבורג.