יום עיון עם מקהלת העפרוני לזכרה של מיה שביט ז"ל

ג, 30 מאי 2023, 13:30
אולם 231

החוג לחינוך מוסיקלי מזמין אתכם ליום עיון עם מקהלת העפרוני לזכרה של מיה שביט ז"ל:

13:30 - דברי ברכה - נשיא האקדמיה פרופ' מיכאל קלינגהופר
13:40 - פאנל שיח מנצחות מקהלות ילדים - נעמה נצרתי, נגה פוקס, דפנה בן יוחנן, האניה סבארה ושלי ברלינסקי
14:15 - הפסקה
14:30 - עבודת מקהלה  - שלי ברלינסקי, יעל בינשטוק -ענבר.
15:30 - הפסקה
15:45 - סדנאות כיתת אמן בניצוחם של הסטודנטים מהאקדמיה
16:45 - הפסקה
17:30 - קונצרט סיום עם מקהלת העפרוני הצעירה - קונצרט לכל המשפחה

מיה שביט ז"ל נולדה וחיה שנים רבות בקיבוץ מעברות בו ספגה רבדים עמוקים ומגוונים של תרבות. מיה למדה במדרשה למחנכים למוזיקה בתל-אביב ובחוג למוזיקולוגיה ובאוניברסיטת תל-אביב. למדה ניצוח אצל גארי ברתיני ואצל ג'ון אולדיס ב-Guildhall School Of Music בלונדון, שרה תחת ידיו של ברתיני במקהלת "רינת" וניצחה על מקהלות הקיבוץ הארצי ועמק חפר.

בשנת 1981 הקימה את מקהלת "העפרוני" ושימשה כמנהלת האמנותית והמנצחת של המקהלה הייצוגית למעלה מ-30 שנה. בעבודה עם המקהלה, ייחסה מיה חשיבות עליונה לדרך החינוכית ותוך כך פיתחה דרכי עבודה ייחודיות עליהן מרצה בארץ ובחו"ל. בשנות ה- 80 לימדה ניצוח ומתודיקה למקהלות ילדים בחוג לחינוך מוסיקלי באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. בשנת 1982 יזמה את תוכנית "מלחינים כותבים למקהלות ילדים" - מפעל הנחשב עד היום לנקודת מפנה ברמתן של מקהלות הילדים בארץ ומעמדן בעולם.

מיה שמה דגש מיוחד בעבודתה על היכרות עם מסורות ותרבויות ישראל, במיוחד עם התרבות הערבית, ומתוך כך שיתפה פעולה שנים רבות עם מקהלות ערביות – ישראליות ופלסטיניות. בשנת 2012 זכתה עם המקהלה בפרס מפעל הפיס לאמנויות הבמה ע"ש לנדאו, ובשנת 2020 קיבלה ממשרד החינוך את התואר יקירת הפיקוח על החינוך המוזיקלי על קידום, טיפוח והעשרת שירת מקהלות הילדים בארץ.

מיה שביט נפרדה מאיתנו ביולי 2021, יהי זכרה ברוך.