ביקור של פרופ' סאן סאן קוואן מטעם הפקולטה למחול

27.3.2023
פרופ' סאן סאן קוואן

פרופ' סאן סאן קוואן, ראש המחלקה המחלקה לתיאטרון, מחול ופרפורמנס ארט באוניברסיטת ברקלי, תגיע לישראל במרץ הקרוב. במהלך ביקורה תגיע לפגישות במספר אוניברסיטאות ברחבי הארץ, בין השאר גם באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ב-27 במרץ 2023. באקדמיה תפגוש פרופ' קוואן סטודנטיות מהחוג לתנועה, אנשי סגל והנהלה של הפקולטה למחול ואת פרופ' מיכאל קלינגהופר, נשיא האקדמיה למוסיקה ומחול.

הביקור של פרופ' קוואן הוא המשך השיח אשר התחיל בספטמבר האחרון בשיתוף פעולה של האקדמיה למוסיקה ולמחול ומכון מנדל, בכנס שעסק ברב-תרבותית במוסדות להכשרת אמנים בתחומי אמנויות הבמה, פרופ' קוואן השתתפה בכנס בוידאו וסיפרה על כך שלמדה כסינית אמריקאית את המחול הסיני מעוזרת בית של חברה וכן על ניסיונה כרקדנית ממוצא סיני בניו יורק שלא התקבלה לאודישיין כרקדנית "כי יש כבר שתי אסיאתיות בקאסט". היא תיארה גם את המאמצים לבנות תוכנית לימודים רב-תרבותית בלימודי המחול באוניברסיטת ברקלי UC, ואת הלקחים מהתהליך עד כה.  במרץ הקרוב תגיע פרופ' קוואן לביקור בישראל וזאת בתמיכת מכון Helen Diller Institute for Jewish Law and Israel Studies ובליווי דר' ילי נתיב.

פרופ' קוואן היא מחברת הספר Love Dances: Loss and Mourning in Intercultural Collaboration (Oxford UP, 2021) הספר זכה בפרס   2022 de la Torre Bueno©וגם מחברת הספר Kinesthetic City: Dance and Movement in Chinese Urban Spaces (Oxford UP, 2013). פרופ' קוואן היא עורכת שותפה יחד עם Kenneth Speirs  את הספר  Mixing It Up: Multiracial Subjects (University of Texas Press, 2004).

פרופ' קוואן היא בין הנשים המרכזיות בארה"ב שמובילות את השיח הרב תרבותי בעולם המחול העכשווי. כאמריקאית ממוצא סיני היא תשתף, עם הסטודנטיות ואנשי הסגל בפקולטה למחול, כיצד באות לידי ביטוי חוויות של זרה בשדה שהופך מהומוגני למגוון וכיצד מתנהלת המחלקה לפרפורמנס ארט בברקלי על מנת ליישם תרבות פוסט קולוניאלית בתוכנית הלימודים.

העיסוק ברב תרבותיות בתחומי האמנות השונים עשה דרך משמעותית בארץ ובחו"ל וכעת נפתחה באקדמיה למוסיקה ומחול חטיבת לימודים המגיבה לממשק שבין מחול ולחברה בשדה הישראלי ולמגמות חברתיות של הכלה והדרה של קהילות שונות בישראל.