ניב מרינברג

ניב נולד בישראל. הוא המנהל האמנותי של המסלול להכשרת רקדנים בכורי העתים, תל אביב. ניב עבד כמנהל חזרות עם להקות המחול: וופרטל - פינה באוש, אופרה ברלין, הבלט המלכותי של דנמרק, דרזדן-פרנקפורט, באנץ’ (צ׳ילה), תאטרון העיר לוצרן, האופרה הישראלית, להקת המחול הלאומית של אוסטרליה (ADT), להקת המחול LEV- שרון אייל וגיא בכר, להקת המחול הקיבוצית ועוד. בנוסף, עבד כאסיסטנט עם היוצרים: רועי אסף, סער מגל, מיכאל גטמן, עידן שרעבי, און יאמאדה ואחרים. לאורך השנים, הוזמן ניב כמרצה אורח לאוניברסיטאות: Codarts (רוטרדם),ArtEZ (ארנהיים), ACArts (אדלייד), WAAPA (פרת’) ועוד.

ניב השלים את לימודי המוסמך באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים. הוא כתב יחד עם החוקרת ד״ר ורד אביב מאמר בשם - Dancers’ Somatic of Musicality, אשר פורסם בכתב העת Frontiers in Psychology בשנת 2019. כיום הוא דוקטורנט במחלקה למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית, בהנחייתה של פרופסור רות הכהן. הוא חוקר את הקשר שבין מוסיקה ותנועה בעבודות מחול של סוף המאה ה-20. מחקרו מתמקד בתגובת הגוף הריקודי למרכיבים ריתמיים ומלודיים. מחקרו שואף לחשוף כיצד כוריאוגרפים משתמשים במערכת היחסים הכוריאומוסיקולוגית בכדי לבטא רעיונות אומנותיים. בעזרת גישה אסתטית-פנומנולוגית, עבודתו מציעה מתודה לאנליזה טמפורלית המשלבת ידע מעולמות המוסיקולוגיה, התפיסה, הקינטיקה והכוריאומוסיקולוגיה.

חזרה לתואר שני במחול »