כיתות אמן בג'אז ובמוסיקה מונגולית

ג, 16 נובמבר 2021, 12:30 עד יום חמישי, 18 נובמבר 2021, 16:00

מרטין צנקר, אנג'י אראקהאם, אנדריאס קיסנבק - מסגל המרצים של ביה"ס הגבוה למוסיקה ולתיאטרון במינכן, גרמניה

פרופסור מרטין זנקר - יליד 1970 בגרמניה עת סיים את לימודיו כנגן קונטרבס קלאסי, הוא גילה עד מהרה את התשוקה שלו לג'אז והפך למוסיקאי עצמאי. בין 1990 ל-2008 הוא ביצע כ-275 קונצרטים בממוצע בשנה, ברחבי העולם, כמוביל הרכב וכנגן, כולל הופעות .בפסטיבלים בהוואי, שנגחאי, סידני, קלן, אדינבורו, בולטימור, וושינגטון ועוד.
בשנת 2008 הקריירה שלו קיבלה תפנית לכיוון החינוך וההדרכה, כאשר הפך לפרופסור במשרה מלאה במחלקה היוקרתית למוזיקה פוסטמודרנית באוניברסיטת קיונג הי בסיאול.
במשך ארבע שנים הוא פעל מדרום קוריאה, ושיתף פעולה נרחב עם סצנות המוזיקה באסיה.  בשנת 2010 הוא ביקר במונגוליה ובמהלך ביקור זה נטע את הזרעים הראשונים לביסוס הג'אז במונגוליה. בשנת 2012 החל מרטין בפיתוח תוכנית לג'אז ומוזיקה פופולרית באולן בטאר, מונגוליה, אשר הובילה לאחר מכן לתוכנית הראשונה מסוג זה במונגוליה. במשך כמה שנים הוא גם הנחה תוכנית רדיו שבועית עבור רשות השידור הלאומית המונגולית.
בסביבות 2016 נפתחה עבורו הזדמנות נוספת להרחיב את הסביבה המוזיקלית שלו, כאשר האקדמיה למוזיקה של קייפטאון פנתה אליו לשיתוף פעולה. כיום מרטין עומד בראש מחלקת הג'אז במונגוליה, אך גם מלמד באקדמיה למוזיקה של מינכן, וכן משתף פעולה לעתים קרובות עם מוזיקאים דרום אפריקאים.
הוא היה הכוח המניע מאחורי כמה פרויקטים, ששילבו מוזיקאים מכל העולם והוא שואף כל הזמן להרחיב את הרשת שלו, על ידי הופעה והוראה.  מרטין עבד עם ענקי ג'אז כדוגמת ג'ימי קוב, בילי הארט, אד תיגפן, סטיב גרוסמן, ג'סי דייוויס, אל פורצ'ינו, ג'ים סניידרו, הרב גלר ועוד רבים ועבודתו מתועדת ביותר מ 40- תקליטורים.
בשנת 2016 הוא קיבל את המדליה הממלכתית השנייה בגובהה של מונגוליה על הישגיו בחינוך מוזיקלי ובשנת 2019 הוא הפך לפרופסור .בקונסרבטוריון המונגולי הממלכתי.

פרופסור אנדריאס (אנדי) קיסנבק - נולד בעיר בון, גרמניה ב 1969- . לאחר שסיים את לימודיו בתיכון, הוא למד פסנתר ג'אז באוניברסיטה למוזיקה בווירצבורג ולאחר מכן, במקביל, מוסיקולוגיה באוניברסיטת וירצבורג.
בשנת 2003 הוא קיבל את מלגת הבוגרים של המדינה החופשית של בוואריה ולאחר מכן קיבל את הדוקטורט שלו במוסיקולוגיה ב-2006. מאז הוא עבד כפסנתרן ג'אז מבוקש וכנגן עוגב, מלחין ומעבד. בהוראה באוניברסיטה, הוא מרצה באוניברסיטאות למוזיקה בהנובר, וירצבורג, דטמולד ואוסנברוק מאז 2006 וכיום מלמד כמרצה במשרה מלאה באוניברסיטאות למוזיקה במינכן (מאז 2011) ובמינסטר (מאז 2007). פעילותו כוללת את תחומי הפסנתר, הלחנה, עיבוד, הרמוניה, פיתוח שמיעה והלחנה. אנדי ניגן בקונצרטים, סיורים ופסטיבלים בארץ ובחו"ל יחד עם אמנים בעלי שם בינלאומי כמו מלקולם דאנקן, גרג ל. מיי, בני ביילי, בובי שו, ג'יגס וויגהאם, טוני לקאטוס, פיטר לס, טורסטן גודס ועוד רבים.
שלושה אלבומים מקוריים שלו ראו אור בתפוצה בינלאומית.

אודות אנג'י ארקהם >

16.11 - 12:30 - 14:00 - חדר 231, אנדריאס קיסנבקסדנת פסנתר, ג'אז ותיאוריה
16.11 - 15:30 - 16:30 - חדר 231, מרטין צנקר סדנת קונטרבס, ג'אז ותיאוריה
17.11 - 12:30 - 14:00 - חדר 221,  מרטין צנקר, אנג'י אראקהאם, אנדריאס קיסנבק -  מופע והרצאה