רונן יצחקי

תחומי הוראה:
תפקידים באקדמיה:
ראש החוג לתנועה

רקדן, כוריאוגרף וחוקר גוף. בוגר החוג לתנועה, בוגר מכון מנדל, בעל תואר ראשון ושני (M.Mus) מהאקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים בשיתוף האוניברסיטה העברית בירושלים, תלמיד של פרופ' רות זיו אייל.

ככוריאוגרף עובד עם תמי יצחקי, שותפתו לחיים וליצירה, עבודותיו הוצגו ברחבי הארץ ובחו"ל החל משנת 2003, בין השאר בפסטיבל ישראל, הרמת מסך, גוונים במחול, מחול אחר, הזירה הבין תחומית, מחולנטו ועוד. את עבודותיו הציג גם ברחבי העולם, בין השאר במונסטר, ברלין, מינכן, לונדון, מדריד, ניו יורק, סינגפור ועוד.

לימד תנועה בחוג לתיאטרון-מחול במכללת סמינר הקיבוצים, תנועה בחוג לתיאטרון באוניברסיטה העברית.

רונן חוקר תהליכים תנועתיים-פורמליסטים ותחושתיים המייצרים משמעות בימתית במרחבים שבין המופשט לקונקרטי ויצירת נרטיב גופני ובלתי מילולי.

ככוריאוגרף עסוק רונן ביצירה בתוך הקשר פרפורמטיבי המתכתב עם מציאות חברתית, ישראלית ועולמית. בעבודתיו הוא עוסק בזהות רב-תרבותית תוך חציית גבולות תרבותיים, אתניים, מעמדיים, כלכליים, אסתטיים ודתיים. כמו כן ב"הרחבת השוליים", הנכחת קולות נ[א]עלמים, העשרת וגיוון הפיוז'ן האמנותי וחידוש השפות המיתיות בתרבות הפרטיקולרית והאוניברסלית.

מאז שנת 2008 מנהל רונן את פעילות מרכז בין שמיים לארץ בו עובדים רקדנים, מוסיקאים, אמנים פלסטיים, אנשי רוח ומשוררים על מנת לצור ביחד תרבות עכשווית המציעה נרטיב חדש בתוך עולם השיח הישראלי, על כל גווניו. הנרטיב החדש מערער על הגבולות המקובלים שבין המגזרים ומהווה הזדמנות לנקודת מפגש תרבותית שבין חלקיה השונים של החברה בישראל.

דוא"ל: