ד"ר נביל שאער

יליד פסוטה, 1988. משחר ילדותו התחבר לצליליה המקסימים של המוסיקה העממית, האמנותית והכנסייתית, ביחד עם זיקתו לטבע המרהיב של הכפר הפסטורלי בו הוא גדל וינק את יופיו הטבעי והאורבני. בגיל 5 החל ללמוד לנגן באורגן (החשמלי), ותקופה קצרה לאחר מכן בדרבוקה. כשרונו המוסיקלי החל לצוץ בנעוריו, ובהתאם תפס חלק ניכר בחייו המנטליים והרגשיים. בגיל 11 למד נגינה בפסנתר קלאסי למשך 3 שנים, ומיד לאחר מכן נגינה בעוד למשך כשנה.

החל ללמוד מוסיקה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים במחלקה המזרחית, בכלי ראשי עוד. במקביל, למד תואר באנגלית ובמשלימים באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר שסיים את שני התארים בתוך 4 שנים, הוא המשיך את לימודיו האקדמיים וסיים בהצטיינות לאחר שלוש שנים תואר מוסמך באתנומוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית. כיום הוא סטודנט לתואר שלישי (דוקטורט) באתנומוסיקולוגיה באוניברסיטה הערבית. המחקר שלו עוסק באלתור הקולי במוסיקה הערבית.

כיום הוא מלמד קורסים עיוניים בתחום המוסיקה הערבית באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, באוניברסיטת ביר זית, ועובד כעוזר מחקר במרכז לחקר המוסיקה היהודית באוניברסיטה העברית.

הוא הלחין כמה יצירות אינסטרומנטליות, כמו סמאעי, יצירה מודרנית וכו'. ובנוסף, מנגן לעתים רחוקות בעוד על במות מצומצמות ובאסיפות אינטימיות, שמתפקדות כבמות-על לביצוע המוסיקה הערבית הקלאסית.