פורום תיאורטיקנים עם המלחין דן יוהס

ג, 21 מרץ 2017, 16:00
חדר 304

דן יוהס נולד בשנת 1947 בשנת 1968 סיים לימודי פסנתר וקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה בת"א בהדרכתם של סתר, בוסקוביץ ופרטוש. בשנים 1973-4 למד בגילדהול סקול אוף מיוזיק בלונדון מוסיקה אלקטרונית וקומפוזיציה.
מאז שנות ה-70 מבוצעות יצירותיו הקאמריות והתזמורתיות ע"י מיטב הגופים המבצעים בארץ ובעולם, ביניהם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת הקאמרית הישראלית הרביעייה הישראלית, רביעיית ארדיטי, סולני שטוטגרט, אנסמבל מודרן וכן אנסמבלים והרכבים רבים באירופה, אסיה (יפן, קוריאה, סין) קנדה וארה"ב.
יוהס זכה בפרסים רבים; פעמיים, ב-1987 וב-2001, זכה בפרס אקו"ם בתחרויות בעילום שם. ב-1988 קיבל את פרס ראש הממשלה למלחינים. ב-1998 הוענק לו "פרס ליברסון" בעבור ה"אלגיה" לתזמורת (תחרות בעילום שם). בשנת 2007 זכה שוב בפרס אקו"ם על מפעל חיים וכן בפרס עיריית ת"א לאמנות (פרס רוזנבלום). בשנת 2008 זכה בפרס היוקרתי למלחינים מטעם קרן קוסביצקי וספריית הקונגרס בוושינגטון, אחד הפרסים הבינלאומיים החשובים ביותר לקומפוזיציה. בשנת 2009 קיבל את פרס לנדאו של מפעל הפיס ובאותה שנה זכה גם בפעם השניה בפרס ראש הממשלה. ב-2016 זכה שוב בפרס אקו"ם על הישג השנה.
בשנת 1991 הקים יוהס את "אנסמבל המאה ה-21", והוא מנהלו המוסיקלי גם היום. ב- 2001 הקים את, התיבה" - המרכז למוסיקה ואמנות עכשווית, ביפו. יוהס מלמד קומפוזיציה בבית הספר למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב.

המלחין דן יוהס, מייסד ומנהל אנסמבל מאה ה-21, יציג מיצירותיו.