השתתפות תלמידי האקדמיה בפרויקט FLOW בוורוצלאב, בירת התרבות האירופית 2016

14.6.2016

האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים לקחה חלק משמעותי באירועי חודש יוני בוורוצלאב, בירת התרבות האירופית 2016. האירוע המרכזי בחודש זה – Flow - היה פרוייקט שבמרכזו קונצרט ענק שיתקיים על גדול הנהר אודרה. היצירה The Flow Quartet למקהלה ולתזמורת מורכבת מארבעה פרקים, שכל אחד מהם עומד גם בפני עצמו, וביחד הם מספרים את סיפורה המורכב של וורוצלאב במאה ה-20. בתזמורת שמנתה יותר מ-70 נגנים מהאקדמיות הללו, השתתפו גם 15 נגנים של התזמורת הסימפונית ע"ש מנדי רודן של האקדמיה. 30 זמרים מהמקהלה הקאמרית שליד האקדמיה היוו חלק ממקהלת ענק שהורכבה מ- 8 מקהלות.

את הפרק הראשון ביצירה הלחין אודי פרלמן, סטודנט לתואר שני מהאקדמיה. פרק זה, Construction and Rythm, מספר את סיפורה של וורוצלאב בין שתי מלחמות העולם. הטקסט שבחר פרלמן ליצירה בנוי מכתבים שונים של המשורר הגרמני היינריך היינה. פרלמן בחר בטקסט גרמני מאחר שבשנים אלה הייתה וורוצלאב שייכת לגרמניה. את שלושת הפרקים האחרים הלחינו מלחינים מפולין, צ'כיה ומגרמניה, סטודנטים מהאקדמיות של וורוצלאב, פראג ודרזדן.

המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה נבחרה לקיים את קונצרט הפתיחה לפרוייקט, שהתקיים ב-5.6. על קונצרט א-קפלה זה ניצח מנהלה המוסיקלי, סטנלי ספרבר. הקונצרט התקיים באודיטוריום מריאנום היפהפה של אוניברסיטת וורוצלאב. המקהלה ביצעה 16 יצירות בהן – עקדת יצחק מאת אהרון חרל"פ, אלהי צדקי מאת פאול בן חיים, ממעמקים מאת בן יפת, עטור מצחך מאת יוני רכטר ואברהם חלפי, שיר עם יפני, שיר של הביטלס ועוד.

את האירוע כולו הגה הבימאי הבריטי הנודע כריס בולדווין, מי שביים את אירוע פתיחת המשחקים האולימפיים בלונדון. בולדווין ביים את האירוע בוורוצלאב בהתאם לחזון שלו, להעביר לדורות הבאים את סיפורה של העיר במאה האחרונה. וורוצלאב הפולנית, לשעבר ברסלאו הגרמנית, מספרת את סיפורה הפרטי ואת סיפורה של אירופה כולה. לדבריו, אי אפשר לספר את הסיפור ללא התייחסות לארבע האוכלוסיות המרכזיות שלהן חלק בהיסטוריה של העיר – הגרמנית, היהודית, הפולנית והאוקראינית. כחלק מהבימוי, הוקרנו על קירות ארבע הכנסיות המקיפות את האזור בו יתקיים הקונצרט, מיצג וידאו ארט שיתקשר לנושא.

נשיא האקדמיה, פרופ' ינעם ליף: "אנחנו גאים ביותר על שהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים נבחרה לייצג את ישראל באירוע בוורוצלאב. תודתנו למשרד החוץ שרואה גם הוא חשיבות רבה בהשתתפותנו ועל תמיכתו הכספית".

לצפייה בפתיחת היצירה (בפרק שהלחין אודי פרלמן):