פורום רב-תחומי עם ד"ר סטיבן הורנשטיין

יום שני, 14 ינואר 2013, 12:00
אולם 231, בניין האקדמיה, קמפוס גבעת רם

'בכל האמצעים הנדרשים' - גישה אישית לקומפוזיציה

ד"ר סטיבן הורנשטיין - מלחין, יליד ארה"ב. למד קומפוזיציה עם ווליאם דיקסון, ורגיל טומפסון, מרסל מוייז (ביצוע). הרפרטואר שלו כולל יצירות לתזמורת, אנסמבל קאמרי, סולו, אלקטרוניקה וסביבה צלילית, שבוצעו והוקלטו בכל העולם. הרבה מעבודתו מבוססת על טקסטים ומקורות יהודיות.
קיבל פרסים רבים ברחבי איטליה, ישראל וארה"ב. המוסיקה שלו הופקה ב-CD בירושלים, מכון וייצמן, וקרן קובננט .(Covenant Foundation)
 המחקר העיקרי של סטיבן הוא בנושא  "תפיסת הזמן במוסיקה". מחקרו בתחום החינוך (השפעת המוסיקה על אקלים בית ספרי,  מוזמן ע"י משרד החינוך), מוכר בכל העולם.
מונה כאומן אורח באוניברסיטת סטנפורד (Stanford University), מכללת מדילברי (Middlebury College) ועוד. לימד במכללת בנינגטון (Bennington College) , אוניברסיטת ברנדייס (Brandeis University), ואוניברסיטת תל אביב. סטיבן יסד את המכון הירושלמי למוסיקה בת זמננו. כיום, מלמד באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים.