ירושלים - בודפשט, "אמנות המוסיקה הקאמרית"

יום שישי, 27 פברואר 2015, 14:15 עד יום שני, 2 מרץ 2015, 22:00
מרכז למוסיקה עדן תמיר, אולם נבון, מרכז פליציה בלומנטל

במהלך חודש פברואר יתקיים סיור קונצרטים משותף של סטודנטים מהאקדמיה למוסיקה ע"ש ליסט בבודפשט וסטודנטים מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, הסיור יתקיים בין ה-27/2-2/3,  יכלול שלושה קונצרטים, בירושלים ותל אביב, והינו תוצאה של שיתוף פעולה שהאקדמיות מקיימות מזה שנתיים בתחום המוסיקה הקאמרית.

"הקשר בין האקדמיה הירושלמית לזו מבודפשט מהווה חלק ממערכת יחסים פוריים שלנו עם מוסדות מקבילים באירופה. פרויקט זה נולד כשיתוף פעולה חינוכי ומוסיקלי והיום הוא הרבה מעבר מזה. זו הצורה אינטימית ביותר ליצור מוסיקה, המסמלת את פניה היפות יותר של החברה, ומחברת בין אנשים על ידי הקשבה ועל ידי תרומה אחד לשני. שפה ומחסומים אחרים נעלמים, וחברויות חדשות נרקמות" אומר פרופ' ינעם ליף, נשיא האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

לביקור הנוכחי, שהינו מפגש שלישי בפרוייקט, יגיעו 10 סטודנטים מבודפשט אליהם יתלוו שני מורים אורחים: מרתה אברהם (Marta Abraham), פרופסור כינור, וז'ולט סוטמארי (Zsolt Szatmari), פרופסור לקלרינט, שניהם מוסיקאים ידועים עם רזומה עשיר בנגינה ובהוראה. לצידם ינגנו בפרויקט 10 סטודנטים ישראלים וילמדו שני מורים מהאקדמיה בירושלים מנחם ויזנברג, איתן גלוברזון. במשך שבוע הם יערכו חזרות אינטנסיביות עם המורים משתי המדינות שהשיא שלהם כאמור בסיור הקונצרטים שיתקיים בירושלים ותל אביב.

היוזמה לשיתוף הפעולה היא של מר אילן מור, שגריר ישראל בהונגריה, "מוסיקה באופן כללי, וקונצרטים שיתופיים באופן ספציפי מספקים הזדמנות יוצא דופן לאנשים מרקע שונה ותרבויות שונות להיפגש ולהתחבר ולבנות גשרים להבנה וחברות", אומר מור, "הדבר אינו נוגע רק במישור האישי אלא במישור הלאומי והעולמי ומבער דעות קדומות ושנאת זרים. אלו המטרות שאנו הצבנו לעצמנו בפרויקט הייחודי הזה".

האקדמיה למוסיקה ע"ש פרנץ ליסט בבודפשט היא אחת מהאקדמיות הנחשבות בעולם, ובין בוגריה נמנים מייסדי האקדמיות למוסיקה בישראל והתזמורת הפילהרמונית הישראלית. חסות לשיתוף הפעולה באדיבות שגרירות הונגריה בישראל והשגריר ההונגרי, מר אנדור נאג'.

מועדי הקונצרטים:
27/2 מרכז למוסיקה עדן תמיר, עין כרם, ירושלים בשעה 12:00.
הקונצרט יוקדש לזכרו של הצ'לן דודו סלע.

1/3 אולם נבון, בית הספר התיכון והקונסרבטוריון ע"ש יונס וסוראיה נזריאן, גבעת רם, ירושלים, 13:15.
הקונצרט ינוגן לתלמידי התיכון והקונסרבטוריון של האקדמיה למוסיקה ולמחול, הקהל הרחב מוזמן.

2/3 בית פליציה בלומנטל, רח' ביאליק 23, ת"א, בשעה 20:00
הקונצרט בחסות שגריר הונגריה בישראל.

ראוול מבוא ואלגרו
מוצרט חמישייה במי במול מז'ור ק. 452
לסלו סרי תפילה לרביעיית מיתרים וקלרינט
דוחנני שישיה אופ.37