ד"ר דורון קאופמן

דורון קאופמן פועל במיוחד בנקודת המפגש שבין המוסיקה והאמנות. את השכלתו האקדמית רכש בתחומי האמנות, העיצוב והמוסיקה. בתום לימודיו באקדמיה "בצלאל" למד לתואר ראשון ושני ב"אקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים" בחוג לתורת המוסיקה, קומפוזיציה וניצוח. סיים בהצטיינות תואר ראשון ושני כתלמידם של המלחינים פרופ' מרק קופיטמן ופרופ' ינעם ליף.

לאחר מכן, למד לתואר דוקטור בקומפוזיציה באוניברסיטת בר-אילן, וזכה במהלך לימודיו ב"מלגת הנשיא לדוקטורנטים מצטיינים". עבודת הדוקטורט שלו, בהנחיית פרופ' גדעון לבינסון ופרופ' בטי אוליברו, עסקה בעיקר בהעברת רעיונות מתחומי האמנות למוסיקה במאה ה-20. נחקרה במיוחד פעילותו של המלחין מורטון פלדמן והשתקפויות מרעיונותיהם של ציירי אסכולת ניו יורק בקומפוזיציות המוסיקליות שיצר.

דורון הוא אמן פעיל. בשנת 1993 הוצגה תערוכת יחיד מיצירותיו במוזיאון ישראל בירושלים. יצירותיו המוסיקליות מבוצעות באופן תדיר בארץ ובאירופה בפסטיבלים כגון פסטיבל אנסקו בבוקרשט, פסטיבל אינטרדה למוסיקה חדשה בטימישוארה, ובפסטיבלים מטעם אגודת הקומפוזיטורים הבינלאומית ISEM ועוד. ביצירותיו המוסיקליות משולבים רעיונות מתחומי האמנות הפלסטית, ובמיוחד מאמנות הציור, תוך פיתוח של טכניקות הקלטה בזמן אמת ("Canvas of Time").

תחומי ההוראה של דורון באקדמיה כוללים הוראת מוסיקה בת זמננו, הוראת פיתוח יצירתיות, אלתור ותולדות האמנות תוך שילוב הטכניקות שפיתח. כמו כן, הוראת קומפוזיציה יחידנית.