עופר כלף

עופר כלף, זמר רב-תחומי ומלחין.

מרצה באקדמיה למוסיקה ולמחול ירושלים ומורה בסטודיו למשחק ניסן נתיב.

הגה, הקים ויסד את המחלקה הווֹקאלית הרב-תחומית וכיהן בתפקיד ראש המחלקה. מלמד ביצוע שירה רב-תחומית, קורס במדעי הקול ופיתוח קול, וסדנאות אינטרפרטציה לזמרים. מנחה שחקנים על שימוש בקול ככלי לביטוי רגשי, ועל כלים לאינטרפרטציה של טקסט בדיבור ובשירה.

בעל תואר שני בביצוע רב תחומי, ותואר ראשון בשירה קלאסית מערבית. תלמידם של הגב' רחל שולוב, הגב' גילה ירון ומר צבי זמל.

פעילותו מקיפה סגנונות מוסיקליים ואמנותיים רבים: במסגרת פעילותו כמלחין מעבד ומבצע, יצר את המופע "שירת הלב" –שהוזמן כהפקת מקור עבור פסטיבל העוד הבין לאומי ירושלים ואת המופע "מוג'ניאת" בתמיכת בית הקונפדרציה ומשרד התרבות.

משתתף במופעי פיוט ושירה. הופיע הקליט והפיק שירים עבור המלחין נחום היימן ועוזי חיטמן, הקליט והופיע עם הזמרת לאה שבת, עם פסנתרן הג'אז אורי קיין ועוד. הופיע עם הרכבים שונים והקים אנסמבל שהתמחה במוסיקה אתנית ישראלית איתו יצר את המופע "חליל בוואדי".

תרגם לעברית את מחזור השירים "אהובת המשורר" מאת היינה ושומאן וביצע אותו יחד עם התזמורת הקמרית רמת גן ובמסגרת פסטיבל הפסנתרים ירושלים.

ביצע את האורטוריה "תיקון חצות" מאת המלחין מרדכי סתר עם התזמורת על שם מנדי רודן, והמקהלות של האקדמיה, בניצוחו של מאסטרו אורי סגל.

ביצע יצירות קונצרטנטיות בנות זמננו – בהן האורטוריה "אהבת שמשון" מאת המלחין מיכאל וולפה והיצירה הסימפונית "שערי ירושלים" מאת המלחין בועז בן משה; שירים מאת המלחין אורי לשמן, עוזי חיטמן, תלמה אליגון, ועוד ויצירות להרכבים קאמריים, תזמורות ואנסמבלים – עם התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, אנסמבל מוסיקה נובה, אנסמבל קפריזמה, אנסמבל מיתר, סינפונט רעננה, סינפונט באר שבע, התזמורת האנדלוסית אשדוד, ותזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית. הופיע לצד סולנים רבים, בניהם זמרת האלט מירה זכאי.

השתתף בקונצרטים תזמורתיים לשירים מאת המלחינים משה וילנסקי, סשה ארגוב, נחום היימן, דובי זלצר, דוד זהבי, מרדכי זעירא אביהו מדינה ועוד.

הופיע בפסטיבל ישראל, פסטיבל זלצבורג, פסטיבל טורינו, פסטיבל למוסיקת ארצות הים התיכון פלרמו, פסטיבל קול המוסיקה בגליל העליון, פסטיבל העוד תל אביב, פסטיבל המשוררים במטולה, פסטיבל חג המוסיקה הישראלית, פסטיבל צלילים במדבר, ימי הזמר בחולון, פסטיבל הקהל פסטיבל העוד הבין לאומי ירושלים ועוד.

מעלה רסיטלים קונצרטנטים ומופעים לקול ופסנתר, עם מיכאל וולפה שלישיית עטר ועוד שבוצעו במרכז למוסיקה ירושלים – משכנות שאננים, בספרייה הלאומית, באוניברסיטה המורמונית, במרכז פליציה בלומנטל, במרכז למוסיקה עין כרם ועוד. השתתף בהקלטות של שירי לאדינו ובמופע "צלילי תור הזהב", עם הזמרת אסתי קינן עופרי ובניהולו המוזיקאלי של מיכאל מלצר.

עבד עם הכוראוגרפית שרה לוי תנאי בלהקת המחול "ענבל" והכוראוגרפית אנה סוקולוב בהפקת מקור לפסטיבל ישראל. שימש כמתופף בלהקת מחול תימני מסורתי ושיתף פעולה עם הכוראוגרף אמיר קולבן במופע "קריעת שמע". התארח במופעים של הרכבים אתניים והרכבי רוק שונים.

משנת 1994 עוסק בהוראת אמנות השירה ופיתוח קול לשירה רב-תחומית. מתעמק בהגדרה של שירה זו ושל סגנונות הביצוע הווקאליים הרבים המאפיינים אותה ואת ההשפעה של השימוש בציוד הגברה והקלטה על הקול. פיתח מתודה להוראת פיתוח קול המתבססת על ידע מתחום מדעי הקול ומתודה להוראת פיתוח קול בקבוצה. מתמקד בעבודה על אינטרפרטציה בשירה ככלי לפיתוח ולהרחבת יכולת ההבעה של הזמר והשחקן.

מטפח את לימודי הביצוע בשירת רוק ופופ בקרב בני נוער, ככלי לביטוי ולתקשורת בין-אישית וכאמצעי לשיפור ולהעצמת הדימוי העצמי של התלמיד. משתתף בפרויקטים חברתיים חינוכיים, בניהם פרויקט הקולנוע "רואים רחוק" של שידורי קשת ומנחה סדנאות יצירה וביצוע לבני נוער.

מנחה מורים צעירים לשירה ופיתוח קול רב תחומי.