ד"ר שיר זמל

תחומי הוראה:

אחת הפסנתרניות הבולטות בישראל, שיר זמל נהנית מקריירה בינלאומית מגוונת כסולנית, נגנית קאמרית ופדגוגית. זמל הופיעה בבימות היוקרתיות ביותר בעולם לשבחי הביקורת. מבקרי מוסיקה הגדירו אותה כ"פסנתרנית נהדרת" עם "מסירות מלאה למוסיקה", "יכולות טכניות מרהיבות" (גלובס) ו״אישיות ואנרגיה בלתי ניתנות לעצירה״ (timesunionPlus). ביצועיה תוארו כ"מרתקים מתחילתם ועד סופם" (The Jerusalem Post).
זמל מופיעה תדיר כסולנית עם תזמורות, ברסיטלים וכנגנית מוסיקה קאמרית באולמות מובילים כגון קרנגי הול, מוזיקפראיין וינה, קונצרטהאוס ברלין, בטהובן-האוס בון, מרקין הול, סטיינוויי הול, שרייבר הול, לינקולן סנטר, תיאטרון ירושלים, מוזיאון תל אביב ועוד. זוכת פרסים ראשונים בתחרויות שונות, זמל הוזמנה באופן אישי על ידי הפסנתרן הנודע סר אנדרס שיף לנגן סדרת רסיטלים ברחבי אירופה כחלק מהסדרה “Building Bridges”. השתתפה בפסטיבלים בינלאומיים ביניהם רוויניה, ,Music @ Menlo, IMS Prussia Cove, IMS Open Chamber Music פסטיבל מנוחין, פסטיבל הפסנתר מנטה בפינלנד ופסטיבל IKIF, ניו יורק.
כפסנתרנית מוסיקה קאמרית נלהבת, ייסדה יחד עם אחיה, הפסנתרן דרור זמל, את דואו הפסנתר הירושלמי. הופיעה עם אמנים בעלי שם כגון גילברט קאליש, קולין קאר, איזבל לאונרד, חגי שחם, צבי פלסר, נעם בוכמן, חברי התזמורת הפילהרמונית הישראלית וחברי ה – Chamber Music Society  של לינקולן סנטר. כמו-כן בעת שהותה בניו-יורק היתה חברת האנסמבל ACJW של קרנגי הול במסגרתו הופיעה בקביעות בקרנגי הול ובאולמות נוספים, ופעלה להעמקת החינוך המוסיקלי ולחיזוק קשרי מוסיקה וקהילה ברחבי ניו-יורק.
לצד לוח הקונצרטים הפעיל שלה, זמל היא פדגוגית מבוקשת. תלמידיה זוכים בפרסים ראשונים ומופיעים בקביעות בארץ ובחו"ל. היא נמנית על סגל ההוראה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב, ובקונסרבטוריון שליד האקדמיה בירושלים. לימדה באוניברסיטאות בארה"ב והעבירה כיתות אמן בישראל, באירופה, בארה"ב ובאסיה. בין היתר העבירה סדנאות בבית הספר ג'וליארד, ניו-יורק. היא נמנית על צוות השיפוט בתחרויות החשובות בישראל ומשתפת פעולה בקביעות עם המרכז למוסיקה ירושלים (נשיא: מארי פרחיה) כחברת סגל ההוראה בתוכניות השונות לטיפוח מוסיקאים צעירים מצטיינים.
ילידת ירושלים, זמל למדה אצל הגב' לנה נמירובסקי ויסקינד. השלימה את לימודי התואר הראשון באקדמיה למוסיקה בירושלים בהצטיינות יתרה בכיתתם של פרופ' אלכסנדר תמיר ופרופ' אסף זהר. את לימודי התואר השני השלימה בהצטיינות בביה"ס בוכמן-מהטה בהדרכתו של פרופ' עמנואל קרסובסקי. לאחר מכן למדה ארבע שנים בקונסרבטוריון פיבודי של אוניברסיטת ג'והנס הופקינס בכיתתו של לאון פליישר ולאחרונה השלימה את לימודי דוקטורט באוניברסיטת סטוני ברוק בהדרכת גילברט קאליש. בנוסף השתלמה אצל הפסנתרנים סר אנדרס שיף, מארי פרחיה וריצ'רד גוד.