הודל אופיר

הודל אופיר היא מורה ואנתרופולוגית של ריקוד; בעלת תואר דוקטור מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, תואר מוסמך בחינוך לאמנויות מטעם אוניברסיטת לידס (Leeds University), ותואר בוגר ותעודת הוראה מטעם האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. הדוקטורט שלה עסק בעבודה ובחוויה של מורות לריקוד בתנאים של מודרניות מאוחרת, ופורסם כספר משותף עם יעל (ילי) נתיב בשם "סדקים של חירות: גוף מגדר ואידיאולוגיה בחינוך לריקוד בישראל" בהוצאת הקיבוץ המאוחד (2016). מאמרים מתוך הדוקטורט פורסמו גם בכתבי העת סוציולוגיה ישראלית וAnthropology and Education Quarterly.

מחקרה הנוכחי של אופיר עוסק במורות ויוצרות מחול פלסטיניות בישראל, וזכה למענקי מחקר מטעם מועצת הפיס לתרבות ולאמנות (2015) וקרן ספנסר (Spencer Foundation) למחקרים בחינוך (2017). ב- 2015 זכתה במלגה מלאה מטעם קרן מלון (Mellon Foundation) להשתתפות בסמינר באוניברסיטת Northwestern שכותרתו "Dance Studies in/and the Humanities" בו הציגה ממצאים ראשוניים ממחקרה זה. אופיר הציגה את מחקריה בכנסים אקדמיים רבים, האחרון שבהם כנס תרבויות המזרח התיכון (WOCMES), סביליה, ספרד (2018). מאמר מתוך מחקרה האחרון התפרסם בקובץ מיוחד של כתב העת המזרח החדש שעסק בנשים ומגדר במרחבים מזרח תיכוניים, וספר בשם "כוריאוגרפיה של שינוי", גם הוא מתוך מחקרה האחרון ראה אור בהוצאת רסלינג (2018). אופיר היא חברת סגל באקדמיה למוסיקה ולמחול משנת 2014.