ד"ר אמה גשינסקי

ד"ר אמה גשינסקי היא חוקרת ואוצרת בתחום האמנות החזותית המודרנית והעכשווית, העוסקת בהקשרים התרבותיים והזהותיים של שדה האמנות והפרפורמנס בישראל. היא סיימה את לימודי הדוקטורט במחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2018) בנושא " זהות והתקבלות בעבודותיו של הנרי שלזניאק – בין שדה האמנות הישראלי לשדה האמנות האמריקני." מחקרה הנוכחי בוחן ייצוגים פרפורמטיביים ואמנותיים של רב-תרבותיות והגירה בשדה המקומי משנות ה-80 ואילך.

בנוסף להוראה באקדמיה למוסיקה ולמחול, ד"ר גשינסקי היא עמיתת הוראה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. לאחרונה היא סיימה שתי השתלמויות בתר-דוקטורט, בתכנית ללימודי יהדות באוניברסיטת אינדיאנה, בלומינגטון (2020) ובביה"ס קרייטמן ללימודים מתקדמים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2019). גשינסקי שימשה כאוצרת קרן לוין לאמנות ישראלית (2015- 2019). קטלוג התערוכה Israel: Land & Identity  שאותה אצרה מטעם הפדרציה היהודית של קליבלנד, אוהיו, ראה אור ב-2015.