מאוריציו פאז

مجالات التعليم:
الوظائف الرسمية في الأكاديمية:
ראש המחלקה לכלי נשיפה וכלי נקישה

נולד בקוסטה ריקה. נגן בסון הנמנה על הבולטים ממוסיקאי ישראל הן בתחום הביצועי והן בהוראה.

מייסד וחבר בחמישייה הישראלית לכלי נשיפה מעץ. והטריו “Con Gusto”.  מכהן כנגן בסון ראשון בתזמורת קאמראטה ירושלים. מרצה בכיר באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, ומורה לבסון בבית הספר למוסיקה בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב.

תלמידיו משמשים כנגנים בתזמורות מקצועיות בארץ ובחו"ל כגון: הפילהרמונית של ברלין, הפילהרמונית הישראלית, הקאמרטה הישראלית ירושלים, תזמורת האופרה ועוד.

כסולן הופיע עם תזמורות כגון הפילהרמונית הישראלית, הפילהרמונית של בוגוטה, הפילהרמונית של בלגרד, הקאמרטה הישראלית ירושלים, התזמורת הקאמרית הישראלית, הסמפונייטה הישראלית באר-שבע, התזמורת הסימפונית ראשון לציון והתזמורת הלאומית של קוסטה ריקה.

כנגן מוסיקה קאמרית הופיע עם אמנים רבים, ביניהם: דניאל ברנבוים, שלמה מינץ, מוריס בורג, הרמן באומן, פרנק כהן, עמנואל פאוד, ברונו שניידר.

זכה בפרס ע" פרנסואה שפירא (1988), במלגות מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל, בפרס שרת החינוך ע"ש דניאל בנימיני, בפרס קוסטה ריקה למוסיקה בשנת 2012.

נתן כיתות אמן באמריקה הלטינית, בבלגרד, בגרמניה ובישראל.

"A wonderful bassoonist to work with as he possesses complete control of his instrument" (Zubin Mehta)