פורום תיאורטיקנים עם המלחינה ד''ר חנה אג'יאשוילי

ג, 15 נובמבר 2016, 16:00
חדר 304

ד''ר חנה אג'יאשוילי - נולדה בטביליסי (גרוזיה) ב 1972. למדה פסנתר וקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ע''ש סרג'ישוילי בהדרכתו של המלחין ממיסשוילי.

בשנת 1996 עברה למוסקבה, שם למדה קומפוזיציה אצל המלחין טרנופולסקי עד לשנת 2001. כמו כן, עבדה בוועדת המלחינים הצעירים של איגוד המלחינים במוסקבה ובסטודיו למוסיקה חדישה שליד האקדמיה למוסיקה ע''ש צ'ייקובסקי בניהולו של טרנופולסקי.

בשנת 2001 עלתה חנה אג'יאשוילי לישראל ובשנת 2002 התקבלה לאיגוד הקומפוזיטורים הישראלי.בשנת 2002-2004 חנה מורה לתורת המוסיקה וקומפוזיציה במשכן למוסיקה ולמחול באור-יהודה, ומשנת 2005 היא מנהלת מוסיקה במשכן ומלמדת קומפוזיציה למלחינים צעירים.

בשנת 2004 זכתה בתחרות למלחינים ישראלים צעירים מטעם אנסמבל המאה ה – 21 עם יצירה "Reflections" להרכב גדול .

ב-28.06.07 היא סיימה את הדוקטורט בהלחנה באוניברסיטת בר-אילן אצל פרופסורים גידעון לבינסון ובטי אוליברו.

ב-2006 במסגרת לימודים באוניברסיטה חנה כתבה מוסיקה לסרט ישראלי "נס", שזכה פרסים בפולין, בלגיה וסין.

בנוסף מרבה חנה להשתתף בקונצרטים ובפסטיבלים שונים בארץ ובחול.

ב-2008  חנה אג'יאשוילי זכתה פרס ראש הממשלה בהלחנה.

משנת 2010 חנה אג'יאשוילי חברה במדור למוסיקה של מנהל התרבות של ישראל.

יצירות שלה ברפרטואר של אנסמבלים מובילים בארץ ובחו'ל: "מוסיקה נובה", "אנסמבל המאה ה – 21", "מיתר", “Continuum” (New York),”Studio for New Music” (Moscow), “Triomisicals” (Madrid)  וכו'.

בנוסף מרבה חנה להשתתף בקונצרטים ובפסטיבלים שונים בארץ ובחול כמו חג המוזיקה ישראלית, בפסטיבל ACL – פסטיבל של איגודי מלחינים אסיאתים, פסטיבל למוזיקה עכשווית בדרזדן, בהמבורג, במוסקבה, בבוקרשט ועוד...

פרטים נוספים באתר: http://www.hamusic.net/test2507/

המלחינה תציג מיצירותיה