אודות האקדמיה

האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים היא מוסד להשכלה גבוהה, מוביל בישראל בתחומי היצירה, הביצוע וההוראה של מוסיקה ומחול, מוסמך להעניק תארים אקדמיים. ייעודה של האקדמיה בא לידי ביטוי גם בפעילותם של שני מוסדות-בת  יוקרתיים שלה, הממוקמים בצמוד לה: בית ספר תיכון וקונסרבטוריון.

בקמפוס המקסים  שבגבעת רם, למעלה מ-  1800 צעירים שאפתנים מממשים מדי יום את יכולותיהם בסביבה תומכת ומעודדת. סטודנטים ותלמידים נהנים ממגוון אפשרויות לימודיות בנושאי מוסיקה ומחול נרחבים המשתרעים מתקופת הבארוק דרך מוסיקה קלאסית ועד לג'אז ולמוסיקה מזרחית כמו גם לימודים והכשרה בתחומי המחול הקלאסי והמודרני, תנועה וכתב תנועה. הלימודים באקדמיה מתקיימים במגוון מסלולי הכשרה במסגרת ארבע פקולטות: הפקולטה לאמנויות הביצוע, הפקולטה לקומפוזיציה, ניצוח וחינוך מוסיקלי, הפקולטה למוסיקה רב-תחומית והפקולטה למחול.

מורי האקדמיה ובוגריה נמנים עם מיטב האמנים בישראל וברחבי העולם כמנצחים, סולנים, מבצעים ומלחינים בתזמורות, בתי אופרה והרכבים קאמריים וכן כוריאוגרפים, ורקדנים בלהקות מחול המצוינות ביותר.האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים שמה לה למטרה לקדם חינוך מוסיקלי בישובי הפריפריה במסגרת תוכניות ייחודיות, ובכללן  פר"ח. סטודנטים רבים לוקחים חלק בפעילויות אלה הזוכות להצלחה רבה והממשיכות להתרחב.

אמנים בינלאומיים, מהשורה הראשונה, מקדישים מזמנם כדי לסייע בפיתוח האקדמיה באמצעות כיתות אמן וסדנאות לסגל ולתלמידים. ביוזמת האקדמיה, מתקיימים מדי שנה כ - 300 הופעות שונות בארץ ובחו"ל המאפשרות לצעירים מוכשרים התנסות בימתית וחשיפה אישית. האקדמיה וסגל ההוראה ידועים ברחבי העולם במצוינותם. בוגריה של האקדמיה וסגל ההוראה הם מהבולטים שבין המוסיקאים ואנשי המחול בארץ, וממיצגיה החשובים ביותר ברחבי העולם.

מבנה האקדמיה