פורום תיאורטיקנים עם המלחינה ד"ר אסנת נצר

ג, 31 מאי 2016, 17:00
חדר 304

אסנת נצר, אוניברסיטת הארוורד, ארה"ב

אסנת נצר נולדה בחיפה ב-1979. מגיל צעיר היא מלחינה ומנגנת בפסנתר, והיקף פעילותיה המוסיקליות חובק סגנונות רבים, כגון מוסיקה אמנותית קונצרטית, כליזמר מודרני, שירים בעברית ומוסיקה מאולתרת.

היא בוגרת ביה"ס לאומניות "רעות", התיכון למדעים ואומנויות בירושלים, בוגרת תואר ראשון בפסנתר וקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים, תואר שני בקומפוזיציה ותאוריה במאנס בניו יורק, ודוקטורט בקומפוזיציה בניו אינגלנד קונסרבטורי בבוסטון.

ד"ר נצר היא זוכת פרס אסק"פ, פרס זלצמן לכתיבה למרימבה, פרס מרטינו להצטיינות בקומפוזיציה, ומספר מלגות קרן תרבות אמריקה-ישראל בפסנתר וקומפוזיציה. את האופרה שלה "האשה המופלאה שבתוכנו" המבוססת על מחזה באותו שם מאת חנוך לוין, הלחינה אסנת בשנת מלגה בברלין ב-2009-2010.

יצירותיה נוגנו בארה"ב, ישראל, צרפת, גרמניה, הולנד ודרום קוריאה ובפסטיבלים כגון "טנגלווד", "בוודוין", "וצלילים במדבר" בנגב. יצירותיה נוגנו על ידי אנסמבל קפריזמה (ישראל), אסנמל קונסרט (גרמניה), ובארה"ב אנסמבלים רבים, בינהם Firebird ו-Cadillac Moon Ensemble.

בימים אלו שוהה אסנת בבוסטון ומלמדת תאוריה וקומפוזיציה באוניברסיטת הרווארד.

מפגש עם המלחינה, ד"ר אסנת נצר, על יצירותיה