תכנית המשך להתמחות

התפתחות מקצועית בהוראת תחומי האמנות. שנת הוראה ראשונה לאחר שנת ההתמחות: תכנית המשך להתמחות, הכוללת סדנת השתלמות בת 40 שעות – 8 מפגשים בני 5 שעות כל מפגש ו- 20 שעות הנחייה ע"י מורה מלווה.

מטרות הסדנה:
בהתאם להנחיות אגף האמנויות במשרד החינוך:

1.    העשרת הידע המקצועי בתחום האמנות על היבטיו השונים, ותרומתו למעשה החינוכי.
2.    שכלול והעמקת יכולת הוראת תחום האמנות – הקניית ידע עיוני עכשווי בהוראה ובחינוך – היבטיו בתחום האמנות, ותרגול יישומו במעשה.
3.    שכלול יכולות הניהול של תהליך ההוראה.
4.    הכרת דרכים ושיטות לשילוב תחומי האמנות ותוצרי הלימוד באירועי בית-הספר ובקהילה.
5.    הקניית כלים להערכת הישגי התלמידים וביצועיהם בתחומי האמנות.
6.    הענקת תמיכה מקצועית, רגשית וחברתית למורה בתחילת דרכו בהוראה.

נושאים:
1.     מיפוי הלומדים בכתה – אבחון צרכים, יכולות ותחומי עניין של הלומדים.
2.     בניית תכניות לימוד תואמות המכילות את התלמידים כולם – על פי המיפוי.
3.     התנסות והדרכה בהוראה מתכללת – הוראה המתייחסת ומכילה את התלמידים כולם – גם תלמידים עם צרכים ייחודיים.
4.     בניית תכניות לימוד משולבות בנושאי הלימוד הכלליים. התכנון ייעשה בתאום עם הנהלת ביה"ס ומחנכות הכתות.
5.     הכנת טכסים, הופעות והצגת תוצרי הלימוד, בהתאם לצרכי בית-הספר והקהילה. התכנון ייעשה בתאום עם הנהלת בית-הספר ומחנכות הכתות, ועל פי שלבי הלימוד של הלומדים.
6.     נושאים עיוניים שיוצגו:*
-         תיאורית ה-Embodiment– הקניית ידע ע"י תנועות הגוף
-         למידה ע"י דימוי וחיקוי – השפעתם על מהירות הלמידה**
-         חינוך מיני באמצעות אמנות המחול** ואפשרויות היישום בתחומי האמנות השונים.**
7.     צוהר לטיפול באמנויות

* לנושאים אלו יתווספו נושאים שנחקרו ע"י בוגרי תארים מתקדמים באמנות**, ויוצגו על ידם. רשימת נושאים מלאה תשלח אליכם בקרוב.

פעילויות הסדנה:

1.      חקירה והתעדכנות בספרות מקצועית – הצגת הנושא בפני קבוצת המשתלמים וניהול דיון.
2.      הצגת עבודות סיום בתארים מתקדמים בנושאים הדנים בתהליכי הוראת מקצועות האמנות ותרומתם. (רשימת הנושאים תצורף בקרוב).
3.      הרצאות - עדכון בתיאוריות הנוגעות ישירות לתחומי ההוראה.
4.      התנסות בתכנון תכניות הלימוד השונות, תכנון אירועים והופעות – פעילות בקבוצות קטנות להצגה, דיון ושכלול והצגתם במליאה.
5.      הצגת סיכומים של הערכת הלומדים והישגיהם; רפלקציה על תהליכי ההוראה ותפקוד המורה – בקבוצות קטנות ובמליאה.
6.      העלאת סוגיות העולות מניסיונם של המורים בתהליכי ההוראה, דיון והצעות לפתרונות.

-  תהליכי הדיון יכללו חקר אירועים ופתרונות מוצעים, משחקים, סימולציות ורב-שיח.

ניתן להירשם דרך ההרשמה המקוונת למטה, או במייל לרכזת הסטאז' באקדמיה,
שושן שמואלוף shoshan76@gmail.com
האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

הרשמה לקורס למורים בשנה א' לאמנויות:

*פתיחת הקורס מותנית במספר הנרשמים