כיתת אמן בשירה עם זהבה גל

ג, 4 יוני 2013, 23:15
אולם 221

זמרת המצו-סופרן הישראלית זהבה גל, הופיעה בבתי אופרה ואולמות קונצרטים מובילים באירופה, אמריקה ובישראל, בקריירה בין לאומית נרחבת. לקראת סיום לימודי הפסנתר באקדמיה בירושלים, שם למדה עם בינימין אורן ויהלי וגמן ולקחה שעורים בקול אצל ג'ולייט מדיוני, עודדה אותה הזמרת הדגולה ג'ני טורל ללמוד בבית הספר ג'וליארד בניו-יורק. לימודיה בג'וליארד אופשרו בעזרת מילגה מליאה מקרן תרבות אמריקה ישראל ומבית הספר עצמו. בטרם סיום לימודיה השתתפה בתחרויות בין לאומיות שונות, בניהן התחרות הבין לאומית לזמרים בפריז - Concours International de Chant de Paris, בה זכתה בפרס הגדול (Grand-Prix), כמו כן בפרס ראשון לבצוע מלודיות צרפתיות, ולרסיטל דביו בפסטיבל הקיץ היוקרתי אקס אן-פרובנס. מיד לאחר מכן השתתפה בתחרות הרדיו הבבארית במינכן - ARD Bayerischer Rundfunk לאופרה, אורטוריה וליד וזכתה במקום שני. באותה שנה זכתה במקום ראשון בתחרות לאומנים צעירים בניו-יורק Young Concert Artists המעניקה לזוכיה אמרגנות, ופרס נוסף ע'ש קטלין פרייר שהעניק לה רסיטלים של דביו בקנדי סנטר בוושינגטון-די-סי, רסיטל באולם ה- 92nd Street Y בניו יורק, ומסע רסיטלים נירחב בארהב.

עם רפרטואר נרחב ממונטוורדי ועד למוסיקה בת זמננו, זהבה גל הפיעה בבתי אופרה כמו הלה-סקלה במילנו, שטאץ אופר בווינה, אופרה גרנייה בפריז, אולם שטלה ושאנז-אליזה בפריז, קובנט-גרדן לונדון, האופרה של אמסטרדם, האופרה של פרנקפורט, האופרה הסקוטית, סאן-טיאגו צ'ילי, האופרות של נונט, ליאון וליאז' שבצרפת, וושיגטון די-סי ווירגיניה אופרה בארהב והאופרה הישראלית. כמו כן השתתפה בפסטיבלים בעלי שם כמו איסטר פסטיבל בזלצבורג - אוסטריה, פסטיבל גליינדבורן - אנגליה, פסטיבל רוסיני בפזרו - איטליה, פסטיבל סנטה-פא בניו-מקסיקו - ארהב, פסטיבל הקיץ בהרוד אמפי תיאטרון -באתונה, פסטיבל אינסבורג - אוסטריה, פסטיבל שווצינגן - גרמניה ופסטיבל מזייאר בשוויץ.

מבין המנצחים ששרה תחת שרביטם: קלאודיו אבאדו, הרברט פון קריין, זובין מאטה, דניאל ברנבוים, פייר בולז, סיג'י אוזואה, סר צ'ארלס מקראס, קלאודיו שימונא, ג'וזפה סינופולי, ולדימיר אשכנזי, פנחס צוקרמן, אייזק שטרן, ג'ון נלסון, אדוארדו מאטה, סר אלכסנדר גיבסון, סיקסטין ארלינג, אליהו עינבל, ג'ורג מנאהאן, ג'אן קלוג מלגואר, מישל קורבוז ואלאן קרטיס.

מבין התזמורות שהופיעה איתן ברפרטואר סימפוני, אריות קונצרטנטיות, אורטוריות ושירים סימפונים הן ברלין פילהרמוניה, ניו יורק פילהרמוניה, הסינפונית של שיקגו, לונדון פילהרמוניה, התזמורת של לה-סקלה מילנו, הסינפונית של דאלאס, פיטצבורג, דיטרויט והיוסטון. תזמורת ה- RAI האיטלקית, אנסמבל קונטמפוראן אירקם - פריז, רדיו פראנס, הסינפונית של בון והסוויס רומאנד בשוויץ. בישראל הופיעה עם הפילהרמונית, התזמורות הסיפוניות של ראשון, חיפה וירושלים.

תפקידי האופרה שבהם הרבתה להופיעה היו מרפרטואר המצו סופרן הלירי-קולוראטורה לקומפוזיטורים כמו הנדל, מוצארט ורוסיני. את תפקיד רוזינה למשל שרה בשתיים עשרה פרודוקציות שונות. כמו כן הופיעה כצ'נרנטולה, קרובינו, צרלינה, ניקלאוס, איזוליא, סלוד, אוקטביה, אורפאו, אריודאנטה, רינלדו, דז'אנירה, טזיאו. זהבה גל השתתפה בהפקתו המיוחדת של הבמאי הנודע פיטר ברוק ב"טרגדיה של כרמן". במשך שנתיים כיכבה ככרמן בתיאטרון הבופ-דו-נורד בפריז, ומשם יצאה הלהקה למסע הופעות בהמבורג, ציריך וצרפת. הפקה זו הוקלטה ע'י EMI ועובדה לסרט (motion picture) בשתוף עם הטלויזיה הצרפתית, הסרט הועלה בבתי הקולנוע והטלויזיה באירופה, אנגליה, ארהב וישראל.

משנת 1994 פרופסור גל מלמדת בבית הספר Westminster College of The Arts בפרינסטון, ניו ג'רזי. בנוסף לפעילותה האקדמאית היא מנהלת סטודיו פרטי לזמרה בניו-יורק. זהבה גל פיתחה סדנאות מיוחדות המועלות מידי שנה בפרינסטון (Saturday Seminars) המיועדות לסטודנטים ברמות מגוונות, זמרים מקצועיים ומורים. כל סמינר פותח בהרצאה מקיפה (PowerPoint) בנושא ספציפי מתוך הפדגוגיה הווקאלית, הבאה ליישום מיידי בעבודה אינדיבידואלית עם כל זמר משתתף. הנושאים השונים כוללים: נשימה, טכניקה, סגנון מוזיקאלי ואיטרפרטציה, Bel Canto ואומנות הקולרטורה, צבע-הקול-צבע-השפה, מלחינים ספציפים וסגנונם, Mind-Body-Voice, משחק והופעה. זהבה גל מתארחת בבתי ספר וקונפרנסים שונים כמו איגודי המורים לזימרה בניו יורק (Nats, Nysta), אוניברסיטת פרינסטון, Yale, ג'וליארד, בוסטון, קונטיקט, Columbia, Rutgers. בישראל הופיע בשתי כיתות אומן באקדמיה למוסיקה בתל אביב, ובסדנא של 3 ימים במשכנות שאננים בירושלים.

לקריאת ביוגרפיה מלאה ואינפורמציה מקיפה נא בקרו באתר: www.voicebygal.com

כיתת אמן עם תלמידי המחלקה