דמאיירוז - מופע סוחף עם עיבודים לשירים של שתי הדיוות: פיירוז ושושנה דמארי

מרכז בן-גוריון, קיבוץ שדה בוקר
תיאור לתמונה של דמאיירוז - מופע סוחף עם עיבודים
alt to דמאיירוז - מופע סוחף עם עיבודים

תלמידי האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, ערבים ויהודים, אחראים לעיבודים ולביצוע על הבמה, עליה יופיעו תזמורת ו-10 זמרים.
מנצחת: מיכל כהן

המופע הוא תולדה של פרוייקט משותף לסטודנטים ערבים ויהודים מהאקדמיה, שעיבדו שירים של מלכת הזמר הערבי, פיירוז, ושל מלכת הזמר הישראלי, שושנה דמארי. את הפרוייקט יזם והפיק פרופ' מיכאל וולפה. העיבודים הם לתזמורת מערבית מזרחית, כולם פרי עטם של הסטודנטים. על הבמה תופיע תזמורת בת שלושה נגנים ו-10 זמרים, כולם תלמידי האקדמיה, יהודים וערבים. מנצחת: מיכל כהן. כל ההכנסות מהמופע מוקדשות למימון מיזמים של שיתוף פעולה מוסיקלי בין יהודים לערבים.

פרוייקט דמייארוז הוא פרי עבודה משותפת של מורים וסטודנטים ממגוון המחלקות ומסלולי הלימוד באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. תלמידים מהמחלקות לכלי תזמורת, מהמחלקה למוסיקה ערבית, מהמחלקה ליצירה רב-תחומית, תלמידי הזמרה הרב-תחומית, תלמידי הזמרה הערבית ותלמידי ניצוח התזמורת – כל אלה לוקחים חלק במיזם ובהגשמת חזון ייחודי, עם ביצוע מיטב שיריהן הקנוניים של שתי זמרות נערצות.
את הסטודנטים שחיברו את העיבודים החדשים במיוחד למופע זה הנחה מר רפי קדישזון,  את הזמרים המבצעים את שירי פיירוז הנחה מר סמי חשיבון, ואת הזמרים המבצעים את שירי שושנה דמארי הנחתה הגב' ורד דקל.

התזמורת המלווה את הזמרים היא תזמורת קונסורט קון מוטו (Consort Con Moto), אשר הוקמה כחלק מהעשייה היוצרת בחוג לתורת המוזיקה, קומפוזיציה וניצוח באקדמיה. תלמידי הניצוח מנצחים על מגוון של פרויקטים בסגנונות שונים, ממוזיקה סימפונית, אופרה ועד לפרויקטים רב-תרבותיים יהודיים-ערביים. פרויקט ייחודי זה, המשלב כלי נגינה מערביים ומזרחיים מביא לידי ביטוי את רוח היצירה המשותפת המייחדת את האקדמיה בירושלים. פעילותה של תזמורת קונסורט קון מוטו, כמו גם קיומו של פרויקט חשוב זה, מתאפשרים בזכות תרומה מיוחדת שהועברה לאקדמיה באמצעות קרן ירושלים.

נטארונא (גרמו לנו לחכות) - ארז כהן - דוניא דראושה
שני שושנים - ניר יצקן - נעמה תמרי