אמיר קולבן

אמיר קולבן הוא דיקאן הפקולטה למחול באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים.

קולבן הוא גם מייסד להקת קולבן דאנס, מנהלה האמנותי והכוריאוגרף שלה מהקמתה ועד היום.

קולבן החל את לימודי המחול שלו באולפנה למחול במשמר העמק, ולאחר מכן למד במקומות רבים בארץ ובחו"ל, ביניהם בת-דור, בית הספר למחול של מרס קנינגהאם ועוד.

הוא הצטרף בראשית דרכו ללהקת בת שבע 2 בניהולן האמנותי של רינה גלוק ורינה שחם ז"ל. לאחר מכן רקד שנים רבות בלהקת בת שבע וכמו כן בלהקת הבלט הישראלי, בתיאטרון המחול של האופרה בפרייבורג, גרמניה, ובארה"ב.

יצירותיו של קולבן הוזמנו על ידי תיאטראות ופסטיבלים רבים בכל רחבי העולם וזכו להצלחה רבה. יצירותיו הוצגו בין היתר בארה"ב, גרמניה, רוסיה, פולין, צרפת, סין, הודו, ורומניה.

קולבן היה שותף להקמתה של להקת תמר ברמלה, שהיוותה אבן דרך בנוף המחול הישראלי, כלהקת מחול הפרינג' הראשונה בישראל, ובה היה שותף להקמת בית הספר הגדול למחול עכשווי ברמלה. מאוחר יותר שימש כמנהלה האמנותי של להקת תמר ירושלים. בשנת 1996 הקים קולבן את להקת 'קומבינע' שהפכה ב-2006 ללהקת 'קולבן דאנס'.

קולבן הוא מרצה בכיר באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, בה הוא מלמד מקצועות רבים, כגון בלט קלאסי, כוריאוגרפיה, אוצרות במחול, וכמו כן מעביר סדנאות רפרטואר ממגוון יצירותיו.

ניסיונו האקדמי יחד עם כשרונו האמנותי, מאפשרים לו לשלב ביצירתו ממד אנליטי ואינטלקטואלי עמוק, עם חוויה אמנותית ורגשית מטלטלת ועוצמתית. פעילותו בתחום המחול מתפרשת על פני כמעט ארבעה עשורים במהלכם הפך לאחד היוצרים המוכרים והמוערכים בשדה המחול הישראלי העכשווי.