אדיר לוי

אדיר לוי הוא מוזיקאי-יוצר רב תחומי – פסנתרן, זמר, מפיק, מלחין ומעבד. בוגר תואר שני בקומפוזיציה, תואר ראשון במסלול ליצירה רב-תחומית וכן תואר ראשון בחינוך מוזיקלי באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. תלמידם של פרופ' צבי אבני ופרופ' חיים פרמונט לקומפוזיציה ותלמידו של ד"ר זכריה פלאווין לפסנתר. אדיר מלחין ומעבד בקשת רחבה של סגנונות להרכבים סימפוניים וקאמריים ורבות מיצירותיו משלבות בין מזרח למערב. יצירותיו ועיבודיו בוצעו ע"י התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, סימפונט רעננה, תזמורת המהפכה, הסינפונייטה הישראלית באר שבע, אנסמבל מיתר, אנסמבל סולני ת"א, מקהלת מורן ועוד. אדיר זכה בשלל פרסים בתחרויות קומפוזיציה על יצירותיו המוזיקליות המגוונות – ממוזיקה למחול, יצירות קאמריות וסימפוניות ויצירות לאנסמבל למוזיקה ערבית קלאסית. כמו כן זכה בתמיכתם של משרד התרבות, מפעל הפיס ואקו"ם על "יצירתו המוזיקלית המקורית".

לאורך השנים האחרונות אדיר הפיק, עיבד וניגן במגוון פרוייקטים מוזיקליים ובשיתוף פעולה עם מוזיקאים ואומנים מהשורה הראשונה בארץ וביניהם: אסף אבידן, ברי סחרוף, יהונתן גפן, דויד ד'אור, אילנית, שלמה גרוניך, ישי לוי, פבלו רוזנברג, רות דולורס-וייס, שלמה בר, ליאור אלמליח, אפרת גוש ועוד. בין יתר הפרוייקטים אדיר הפיק מוזיקלית, ייעץ אומנותית ועיבד לתזמורת את שיריהם של ברי סחרוף, אסף אבידן ויהונתן גפן בשיתופי הפעולה שלהם עם האופרה הישראלית. במקביל לפעילותו האמנותית, אדיר הוא היוזם, המפיק והמנהל האומנותי של מספר פרויקטים מוזיקליים ייחודיים וביניהם "פרוייקט סינסתזיה" אותו יזם עם הויולנית והמלחינה מאיה פליקסברודט –  במהותו, פרוייקט ייחודי זה מחבר בין מלחינים ומבצעים מהתחום הקלאסי, הג'אז והרוק עם יוצרי וידאו קליפים במטרה לכתוב יצירות אודיו-ויזואליות חדשות שאינן מוגבלות בהגדרות סגנוניות ושתהיינה זמינות לקהל הרחב.

לאחר שנים ארוכות של פעילות מאחורי הקלעים, אדיר חזר לאחרונה לקדמת הבמה עם אלבום חדש פרי עטו בהפקה מוזיקלית משותפת עם המתופף והמפיק בועז וולף ("אלקטרה", “Men of North Country”). אלבום זה עוסק במסע הפנימי שאדיר עבר, מהולדתו בעיר אילת דרך לימודי המוזיקה בירושלים, ועד המעבר לתל אביב. הסינגלים ששוחררו מתוך אלבום זה זכו לפרגון מצד הקהל והתקשורת ולחשיפה יפה. הסינגל "פוקח עיניים" אף הועמד ל"שיר השנה" במצעד הישראלי השנתי של גלגל"צ ו – Ynet.

במרוצת השנים אדיר פועל רבות גם בתחום החינוך המוסיקלי ובין היתר הוביל שיתוף פעולה בין האקדמיה למוזיקה בירושלים ולמרכזי "סלקום ווליום" בערים קרית מלאכי ובית שמש במטרה להקנות חינוך מוזיקלי ברף גבוה לתלמידי האזור. בנוסף, הקים מגמת מוזיקה בביה"ס נחשון ביישוב שוהם. בימים אלה אדיר עובד על מספר שיתופי פעולה מוזיקליים חדשים; מלחין יצירות סימפוניות וקאמריות שעתידות להיות מבוצעות בארץ ובעולם ומתכוננות להיכלל בשני אלבומים חדשים עם יצירותיו הקלאסיות-מודרניות; וכן מקליט אלבום שירים חדש.

מוזמנים לבקר באתר הבית:

כתובת דוא"ל: