פרופ' נטע פולברמכר

مجالات التعليم:
الوظائف الرسمية في الأكاديمية:
יועצת למניעת הטרדות מיניות

נטע פולברמכר כוריאוגרפית ורקדנית. נולדה וגדלה בקיבוץ להבות הבשן. בשנת 1982 מיד בסיום שרותה הצבאי נסעה לניו יורק ללמוד מחול וב-31 השנים האחרונות התגוררה ויצרה בניו יורק שם גם הקימה ב- 1986 את להקתה Neta Dance Company. נטע היא בוגרת בית הספר ג'וליארד במחול, ומחזיקה בתואר MFA Dance מאוניברסיטת הולינס (Hollins University) ותואר שני מאוניברסיטת קולומביה (Teachers College-Colombia University). מ-2006 נטע מלמדת כפרופסור חבר בבית הספר למחול ותיאטרון של אוניברסיטת פלורידה. כמו כן לימדה מחול וכוריאוגרפיה בפרינסטון, ברנרד קולג' ובמשך שנים רבות בפסטיבל המחול האמריקאי.

נטע יצרה מעל 80 עבודות מחול מקוריות עבור להקתה, להקת הבלט של אריזונה, להקת חוזה לימון, DTH, להקת המחול ורטיגו, ולעוד להקות מחול ובתי ספר לריקוד רבים ברחבי העולם. להקתה הוזמנה להופיע בתיאטראות המחול הידועים ביותר בניו יורק ביניהם: DTW, דנספייס פרוג'קט, Knitting Factory, Kitchen, סנטרל פארק Summer stage, לינקולן סנטר ואחרים. להקתה של נטע הופיעה בפסטיבלים רבים ברחבי העולם, בהם פסטיבל ישראל, פסטיבל המחול האמריקאי, Radical Jewish Culture Festival בניו יורק, וכן ב בקוסטה ריקה, פולין, צ'אד, סנגל, אלבניה, יוגוסלביה, קנדה ובלרוס.

נטע ידועה באהבתה למוסיקה בכלל, ולמוסיקה מקורית במיוחד. בין המלחינים שאיתם היא משתפת פעולה נמנים המלחין ג'ון זורן, אנתוני קולמן, להקת הרוק הבריטית XTC The, הג'אז פסנג'רס, הפסנתרנית הקלאסית שרה דייויס בוכנר, והמוסיקאים הישראלים דויד ברוזה, מירי בן ארי, יובל גבאי ואלון נחושתן.  כמו כן, יצרה כוריאוגרפיה מקורית בעבור The Namesake, סרטה של הבמאית ההודית מירה נאיר.

בין הפרויקטים הבאים שלה: סיור ותקופת יצירה בחוף השנהב עם הכוריאוגרף מישל קוואקו וכן בכורה של עבודתה Luv עם מוסיקה מקורית של דויד ברוזה על פי שירים של פאבלו נרודה. בין הפרסים החשובים שקיבלה: מורת השנה באוניברסיטת פלורידה, Creative Campus Catalyst award, תמיכה מקרן גרום, קרן דנס מגזין, ופרס כוריאוכרפיה מיוחד: Bessie Schonberg, הכרה מיוחדת על פעילותה הבינלאומית בבית הלבן. כמו כן, קיבלה מלגות מקרנות רבות ביניהן:  NEA, NYFA, FDCA ועוד.

"אני קצת כמו מדען: אוהבת שאלות יותר מתשובות, את הניגודים שחבויים בכל , ובדרך כלל את הדרך יותר מהתוצאה. אני מוצאת יופי, אלגנטיות, פשטות, ודמיון בכל תחומי האומנות, הטבע, והמדע. אני אוהבת ליצור חללים אפשריים ודינמים, מלאים בהבטחות לפגישות והתנגשויות שאולי יובילו לגילוי וליצירה. אני אוהבת צבע טרי ואת הבלאגן של החיים."