ד"ר יוסי גולדנברג

الوظائف الرسمية في الأكاديمية:
מנהל ספריית האקדמיה

מלמד באקדמיה למוסיקה ולמחול, בה הוא גם משמש כמנהל הספריה, וכן בחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית. כיהן בעבר כיו"ר האיגוד הישראלי למוסיקולוגיה. תיאורטיקן של מוסיקה טונלית וחוקר מוסיקה ישראלית אמנותית וזמר עברי.

בתחום התיאוריה, מיקוד עבודתו הוא בתחומי תיאורייה שנקרית וניאו-רימנית. בעל תואר דוקטור בציון מעולה מהאוניברסיטה העברית שם למד בחוג למוסיקולוגיה וכתב בהנחיית פרופ' רוג'ר קמיאן את חיבורו "הרחבות של ספט-אקורדים במוסיקה טונלית" שאף יצא לאור בהוצאת Edwin Mellen Press., וכן עורך שותף של הספר Bach to Brahms: Essays on Musical Structure and Design שעתיד לראות אור בהוצאת אוניברסיטת רוצ'סטר. כמו כן פרסם מאמרים על תיאוריה מוסיקלית בכתבי עת כגון Indiana Theory Review, Journal of Music Theory, Journal of Schenkerian Studies, Music Theory Online, Theory and Practice.
כמו כן, הוא גם חוקר זמר עברי ולאחרונה גם מוסיקה ישראלית אמנותית. בנושא זה פרסם במנעד, איגוד, תו פלוס, הקובץ "המוסיקה בישראל", Popular Music ועוד.

התואר הראשון שלו היה  BA.Mus.בשילוב החוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית ולימודי קומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ולמחול,  בהנחיית פרופ' חיים אלכסנדר ופרופ' מנחם צור, עמו המשיך ללמוד במסגרת לימודי תואר אמן. כמו כן, בעל תואר שני בספרנות ובמידענות מהאוניברסיטה העברית.
אב לשתי בנות.