פרופ' אמנון וולמן

תפקידים באקדמיה:
ראש התכנית לתואר שלישי בקומפוזיציה

אמנון וולמן הוא אמן סאונד ומלחין שכותב מתוך ענין בנסיוניות, ואמונה שמוסיקה כביטוי אומנותי מבטאת יופי בצורות שונות ואף לעיתים סותרות. הוא עובד בארבעה תחומים עיקריים: אומנות סאונד, מיצגי סאונד, הלחנה, ושיתופי פעולה אומנותיים.

עניינו בטכנולוגיה ובאינפורמציה של זמן מנחים את עבודתו, לצד עיסוק רב שנים בתהליך היצירתי, יחסי נגן ואמן, ושיתופי פעולה. קבוצות ביצוע שונות, גלריות ומוזיאונים מציגים את עבודותיו, ויצירותיו, מוזיקה וכתיבה רעיונית, הוצאו לאור והוקלטו. בין הנגנים שביצעו את יצירותיו ניתן למצוא את היינץ הוליגר, צ'רלס נידיק, אורסולה אופנס, הארי ספארנאי, בני סלוחין, אנסמבל מודרן, וכמה מיצירותיו זכו בפרסים בתחריות כמו ה- Prix Ars Electronica, וה-Karl Südwestfunk-Sczuka Preis of the. יצירותיו בוצעו בין השאר בפסטיבלים אולטימה, ISCM World Music Days, ICMC ועבודות הסאונד שלו הוצגו במוזיאון לאמנות מודנית של סאן פרנסיסקו, זה של שיקגו, מוזיאון חיפה, מוזיאון בת-ים, מוזיאון בלוק בשיקגו, גלרית GASP בבוסטון גלרית Diapason בניו יורק וגלריה קאלישר בתל אביב.

אמנון וולמן הוא המנהל האומנותי של אנסמבל מוסיקה נובה בתל אביב, והוא מורה מוערך לקומפוזיציה. הוא לימד באוניברסיטת נורטווסטרן בשיקגו, בסיטי יוניברסי של ניו יורק ובברוקלין קולג', באוניברסיטת תל אביב, במדרשה למוסיקה במכללת לוינסקי, ובכיתות אומן רבות. הוא פרופסור להלחנה וטכנולוגיה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. בסתיו של 2012 לימד באוניברסיטת הרוורד בארה"ב בתמיכת קרן שוסטרמן.