כנס שחזור במחול 2022

יום חמישי, 26 מאי 2022, 9:30 עד 16:30
אולם אפיק, בניין האקדמיה

חומי אינבינדר, ד"ר שרי אלרון, שפרה מילשטיין, ניב שינפלד, אורן לאור, שני תמרי, שירי כץ, מינה קנטושוב, אלעד לבנת, חנה מרון, אלה מרק, סיגל ארמוזה, יעל אידן, חנה בזק, שלומית בטיטו, נעם גזית, לילך הלמר, תאיר זווצניק, רמה נונברג, אנסמבל הפקולטה למחול.

הכנס נערך לכבודן של חומי אינבינדר וד"ר שרי אלרון. שעוסקות ועסקו שנים רבות בצורות שונות בנושא השחזור במחול.

הכניסה חופשית בהרשמה מראש בלינק הזה

9:30 (אולם 231): דברי פתיחה וברכות

ד"ר אביב, דיקנית הפקולטה למחול

ד"ר בר, ראש התוכנית לתואר שני במחול

9:45 (אולם 231) מושב ראשון:  "אי אפשר להיכנס לאותו נהר פעמיים"*

*מיוחס להרקליטוס מאספוס, 500 לפנה"ס.

ד"ר שרי אלרון: "אי אפשר להיכנס לאותו נהר פעמיים": על שחזור, גילום (מ)חדש והמצאה חוזרת/חדשה של ריקוד

ד"ר שרי אלרון היא היסטוריונית ירושלמית המתמקדת בתולדות אמנות המחול, ביחסים בין מחול, אידיאולוגיה וזהות, ובין המחול והאומנויות האחרות. שרי מנחה חוקרים צעירים במחקרים מגוונים ושותפה בכתיבת ספרים ומאמרים שעניינם המחול האמנותי, תולדותיו ההיסטוריים-תרבותיים.

שפרה מילשטיין: "חיקוי עלילה":  השוואה בין חיקוי עלילה על פי הגדרתו של אריסטו, לבין שיחזור עלילה

שפרה מילשטיין היא שחקנית העוסקת בכל תחומי התיאטרון: משחק, בימוי, הוראה. קיבלה את פרס מפעל חיים של קיפוד הזהב, על חלקה בבנייה וביישום תהליכים תיאטרוניים בפרינג'. בימים אלה משחקת בתיאטרון נוצר.

11:00 (אולם אפיק) מושב שני: דיאלוג עם הזמן

מתוך העבודה Art Attack / ניב שינפלד ואורן לאור

שחזור ועיבוד: טל אדלר, ניב שינפלד ואורן לאור

מוזיקה: Yazoo Sensations

רוקדים: אנסמבל הפקולטה למחול, ניהול אמנותי של האנסמבל: מלני ברסון

דיאלוג עם הזמן : שני תמרי בשיחה עם היוצרים והרקדנים ניב שינפלד ואורן לאור על תהליך היצירה  של העבודה דירת שני חדרים

שני תמרי היא בוגרת התכנית לתואר שני במחול באקדמיה ומורה בתוכנית. רקדנית ויוצרת, עוסקת במחול ובהוראת המחול באופן מעשי ועיוני. חברה במדור למחול, משלימת מחקר באוניברסיטה העברית.

ניב שינפלד ואורן לאור הם יוצרי מחול העובדים יחד משנת 2004. הם משלבים בעבודותיהם מחול עכשווי עם מרכיבים מתחום התאטרון הפיזי והפרפורמנס ארט. יצירותיהם עלו בפסטיבלים ותאטראות בארץ ובעולם בהם: פסטיבל ישראל, מרכז סוזן דלל, תאטרון תמונע, תאטרון עכו, פסטיבל מונפלייה (צרפת), טאנז אים אוגוסט (ברלין), מרכז אייברונס לאמנויות (ניו יורק) ועוד.

מופע: דירת שני חדרים / ניב שינפלד ואורן לאור

היצירה עוסקת בגבולות מסוגים שונים, גבולות ממשיים וגבולות רעיוניים ורגשיים. העבודה נוצרה בהשראת הריקוד דירת שני חדרים (1987) מאת ליאת דרור וניר בן גל.

13:00 (אולם אפיק) מושב שלישי: לפגוש את הקרביים של הריקוד שחזור מחול וכתב התנועה אשכול וכמן

ריקוד מס' 3 (1972) / לוסינדה צ'ילדס, מוסיקה: פיליפ גלאס

שחזור: חומי איינבינדר

רוקדות בוגרות החוג לתנועה: יעל אידן, חנה בזק, נעם גזית, לילך הלמר, תאיר זווצניק, רמה נונברג

לפגוש את הקרביים של הריקוד: ד"ר בר בשיחה עם חומי איינבינדר על שחזור מחול וכתב התנועה אשכול וכמן

חומי איינבינדר מתמחה בכתב התנועה אשכול וכמן. למדה ולימדה בחוג לתנועה באקדמיה למוסיקה ולמחול. למדה מחול פוסט מודרני בניו יורק. רקדה באנסמבל תנועות בניהולו של פרופ' עמוס חץ ובמסגרת זו הופיעה בארץ ובחו"ל. בשיתוף עם מיכל שושני משחזרת פרטיטורות של ריקודים מוקדמים של נועה אשכול. לאורך השנים עסקה בשחזור ריקודים תוך שימוש בכתב התנועה אשכול וכמן.

14:00 (אולם אפיק) מושב רביעי: מה נשתנה? עם בוגרות ובוגרי התוכנית לתואר שני במחול

Memory / מאץ אק

שחזור: חנה מרון

ריקוד: חנה מרון ואלעד לבנת

חנה מרון בוגרת התוכנית לתואר שני במחול, סמינר הקיבוצים, תלמה ילין. מורה למחול, יוצרת ורקדנית בלהקת המחול הללו.

אלעד לבנת בוגר התוכנית לתואר שני במחול, רקד בלהקת בת שבע, להקת המחול הקיבוצית, ענבל פינטו, איציק גלילי ועוד. מורה למחול.

גוף זר / אלה מרק

כוריאוגרפיה, שחזור וריקוד: אלה מרק

אלה מרק בוגרת התוכנית לתואר שני במחול, בית הספר למחול בת דור. מורה לבלט ולתולדות המחול.

אני תוכן היצירה / סיגל ארמוזה

שחזור חלק מתוך: קומפוזיציה באינטימיות בשיתוף עם Zawirowania Dance Theater  ומרכז מחול שלם

רקדנים: סיגל ארמוזה, חני רוזנטל, Ninwe Moshe Nano, נגה שרי

סיגל ארמוזה בוגרת התוכנית לתואר שני במחול, יוצרת ורקדנית עצמאית. מייסדת קבוצת מחול סיגל ארמוזה.

העבודה בתמיכת הקרן ליוצרים עצמאיים, משרד התרבות ומפעל הפיס.

מה נשתנה? שירי כץ ומינה קנטושוב בשיחה עם חנה מרון, אלעד לבנת, אלה מרק וסיגל ארמוזה בוגרות ובוגר התוכנית לתואר שני במחול

שירי כץ בוגרת התוכנית לתואר שני במחול, סמינר הקיבוצים, בית הספר למחול בת דור. רכזת מגמת מחול ומורה לבלט.

מינה קנטושוב בוגרת התוכנית לתואר שני במחול, סמינר הקיבוצים, האקדמיה למחול בבאקו אזרביג'אן. רכזת מגמת מחול, מורה לבלט ויוצרת.