הרצאה של ד"ר רונה פולס-כהן במסגרת הפורום לחינוך מוסיקלי

יום חמישי, 14 ינואר 2021, 13:00
מפגש מקוון

ד"ר רונה פולס-כהן  נולדה בישראל, למדה במחלקה לביצוע – פסנתר באקדמיה למוזיקה בירושלים בהנחייתו של פרופ' אלן שטרנפלד. תואר שני למדה באוניברסיטת צפון טקסס UNT)) בחינוך מוזיקלי, ואת התואר השלישי במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת באבש-בוליאי BBU)) ברומניה.

בזמן לימודי התואר השני שלה בטקסס למדה את גישת אורף ושיטת קודאי להוראת מוזיקה. עם חזרתה לישראל לימדה באופן פרטי נגינה בפסנתר וחוגי טרום כלי בגישת אורף. לפני כ- 15 שנים החלה ללמד בבתי ספר בגישת אורף בשילוב עם שיטת קודאי. כשנתיים לאחר מכן החלה ללמד את שתי דרכי ההוראה במכללת לוינסקי לחינוך. במסגרת מכללת לוינסקי כהנה בתפקיד ראש תכנית צפת-לוינסקי – תכנית הסבות לתעודת הוראה שבה לומדים בעיקר סטודנטים מהגליל. ההבדלים בין קבוצות הסטודנטים ממרכז הארץ לבין הסטודנטים הגליליים שלימדה הובילו אותה לכתיבת מחקר הדוקטורט.

נושא המחקר שלה הוא 'היבטים פסיכו-סוציאליים בבחירת קריירה בחינוך מוזיקלי בישראל' - Psycho-Social Aspects of Music Education Career Choice in Israel.

גורמים אישיים ותרבותיים המשפיעים על הרקע המוזיקלי של סטודנטים ישראלים, יהודים וערבים, אשר בחרו ללמוד הוראת מוזיקה.