כיתת אמן למחלקה הווקאלית עם מאסטרו דן אטינגר

ג, 19 נובמבר 2019, 19:00
אולם 221

דן אטינגר, מנהלה המוסיקלי של התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון ושל האופרה הישראלית, הוא גם המנהל המוסיקלי של התזמורת הפילהרמונית של שטוטגרט, גרמניה, ורב מנצחים של התזמורת הפילהרמונית טוקיו. אטינגר שימש כמנהלו המוסיקלי של בית האופרה במנהיים, מנצח בית האופרה הממלכתית ברלין  "אונטר דן לינדן"” ועוזר למנהל המוסיקלי, דניאל בארנבוים וכן היה מנצח אורח ראשי בתזמורת הסימפונית ירושלים -רשות השידור, מנצח הבית באופרה הישראלית ומנצח מקהלת האופרה הישראלית.

דן אטינגר ניצח על תזמורות והפקות אופרה בכל העולם - המטרופוליטן אופרה בניו יורק, התיאטרון הלאומי החדש בטוקיו, האופרה המלכותית "קובנט גארדן" בלונדון, האופרה הלאומית בפאריס, ברלין וינה ועוד.

דן אטינגר ניצח על כל התזמורות המובילות בישראל, לרבות הפילהרמונית הישראלית ותזמורות מובילות באירופה. כמנהלה של התזמורת הפילהרמונית של טוקיו, הוא הירבה לנצח עליה ובחלק מן הקונצרטים הופיע גם כפסנתרן כאשר הוא מנצח מן הפסנתר.

דן אטינגר נולד בישראל בשנת  1971. הוא למד זמרה באקדמיה למוסיקה ע”ש רובין בתל-אביב בהדרכתה של תמר רחום. כזמר בריטון הופיע עם כל התזמורות המובילות בישראל . בשנת 1993 זכה בפרס פרנסואה שפירא ובמשך שנים זכה במלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל ובמלגות המכון הישראלי לאמנות הזמרה.

דן אטינגר הוא מוסיקאי נבחר של הקרן הישראלית למצוינות תרבותית ונמנה בעבר עם מורי האקדמיה למוסיקה בירושלים ובית הספר למוסיקה באוניברסיטת תל אביב.