פורום תיאורטיקנים - מפגש עם ד״ר שי כהן

יום שני, 11 נובמבר 2019, 14:30
אולם 304

ד״ר שי כהן, אוניברסיטת בר-אילן

ד"ר כהן הוא מלחין, מרצה וחוקר בתחומי קומפוזיציה אלקטרו-אקוסטית, סינתזה וגרפיקה ממוחשבת. באמצעות תכנות אלגוריתמי הוא מפתח מודלים חישוביים לתחום האמנות הווירטואלית, תוך שילוב עולם וויזואלי ודיגיטלי לצרכים בימתיים, יצירה ברשת, וידאו ארט, מייצבים ומיצגים.
כהן פעיל כנגן, יוצר ומבצע במסגרת הרכבים המתמחים באלתור ובג'אז חופשי, כדוגמת אנסמבל TABULARASA.
בשנת תשס"ט זכה שי כהן עם יצירתו "הדים של נצח - פנטזיה לכינור ותזמורת" בפרס אקו"ם, ע"ש מנחם אבידום, על הישג השנה בתחום המוזיקה הקונצרטנטית. בשנת 2011 זכה בפרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים.
כהן כיהן כיו"ר איגוד הקומפוזיטורים הישראלי בין השנים 2012-2017 ויצירותיו יוצאות לאור על-ידי המרכז למוזיקה ישראלית (מל"י) ואקו"ם. משנת 2017 הינו מנהל מדעי במרכז הבינתחומי למוזיקה ותודעה, באוניברסיטת בר-אילן.

”הגבול בין האמיתי למדומיין“ - בין מה שאנו מבינים לבין מה שאיננו מבינים אך אליו אנו נמשכים".

ההרצאה תבחן את תפקידה של הטכנולוגיה בתהליך הקומפוזיציוני, תוך עימות בין הנרטיבי ללוגי ביצירותי.

שאלות שידונו בהרצאה:
כיצד הטכנולוגיה מושכת אותנו לקראת "אוצר מילים“ מעשי במקום תיאורטי?
מה משמעותן של בחירות מושכלות המתבצעות תוך כדי ההתנסות בעשייה?
מה בין יצירת ידע לגילוי ידע וכיצד מתנהל משא ומתן זה ביצירותי?