גי אשד

גי אשד הינו חלילן ראשי בתזמורת הפילהרמונית הישראלית.

כיהן באותה מישרה בבית האופרה של פירנצה (מאג'ו מוזיקלה פיורנטינו) בניהולו המוסיקלי של זובין מהטה, בתזמורת הממלכתית ברלין בניהולו של דניאל בארנבוים, בתזמורת הסימפונית של הרדיו השוודי בניהולו של דניאל הרדינג והקאמראטה מנצ׳סטר בניהולו של דאגלס בוייד.

כמו כן, לאחר שירותו הצבאי ניגן כחלילן ראשי בתזמורת הסימפונית חיפה ומ 2001 הינו החלילן הראשי של תזמורת הדיוואן של דניאל ברנבוים.

מוזמן בקביעות לנגן כחלילן ראשי אורח עם תזמורות שונות, ביניהן תזמורת הרדיו הבווארית, הפילהרמונית של לוס אנג׳לס, התזמורת הקאמרית מאהלר, הפילהרמונית של לונדון, הפילהרמונית של רוטרדם, הסימפונית של במברג ובית האופרה לה סקאלה.

היה חבר בהרכב הקאמרי אנסמבל 360 (אנגליה), איתם הקליט לחברות התקליטים ASV ו-Nimbus.

כסולן הופיע עם תזמורות בישראל ובאירופה לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית בפסטיבלים היוקרתיים של זלצבורג והפרומס בלונדון בניצוחם של דניאל בארנבוים, זובין מהטה, פייר בולז וטרוור פינוק.

כנגן מוסיקה קאמרית הופיע בפסטיבלים בין-לאומיים שונים ובקונצרטים בסדרות קאמריות באולמות החשובים באירופה כגון ויגמור-הול בלונדון, סיטה דה לה מוזיק בפריז, קונצרטהאוס ברלין, טונהלה דיסלדורף, מוזיקפראיין בוינה ועוד. כמו כן הקליט לתחנות הרדיו של הבי בי סי, רדיו שוודיה, רדיו מערב גרמניה וקול המוסיקה.

היה זוכה קבוע במלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל וכן במלגת הצטיינות מטעם קרן טופפר, המבורג.

מלמד בבית הספר למוסיקה ע״ש בוכמן מהטה שבאוניברסיטת תל אביב וכן באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים.