להשאיר את החותם האישי - הרצאה של ד''ר אורית וולף

יום רביעי, 27 מרץ 2019, 14:30
חדר 221
ד"ר אורית וולףהאקדמיה המלכותית בלונדון, אנגליה

ד"ר אורית וולף, פסנתרנית, מלחינה, יוצרת ואשת חדשנות- היא זוכת הפרס הראשון בתחרות ריצ'מונד- ארה'ב, פרס קאן לאמנויות, האטורי, פרס המועצה הציבורית לתרבות ואמנות, קרן תרבות אמריקה-ישראל ועוד רבים אחרים.

היא החלה את לימודיה האקדמיים בהיותה בת 16 בלבד ובוגרת תואר דוקטור, אמן ומאסטר מאוניברסיטת תל-אביב, בר- אילן, אוניברסיטת בוסטון, והאקדמיה המלכותית בלונדון - את כולם סיימה בהצטיינות יתרה ובמלגות מלאות.

מגיל 12 היא מקליטה בקביעות לרשות השידור כמו גם לעשרות תחנות רדיו בכל העולם, הן כפסנתרנית והן מיצירותיה שלה כמלחינה ( BBC, CBC, CBS, GLR, NRK, WGBH ועוד). לצד היותה סולנית עם התזמורות המובילות בארץ ובחול ( English Chamber Orchestra, BBC, Mozart Chamber Players, Royal Academy of Music Symphony, Wroclaw Symphony, Israel Chamber Orchestra, Jerusalem Symphony, Haifa Symphony, NKO, Ashdod Symphony Orchestra).

אורית וולף מקדישה עצמה בשנים האחרונות לחזון והשליחות שלה להנחלת המוסיקה הקלאסית לקהל הרחב. היא מפיקה ומנהלת למעלה משמונה סדרות של שיח- קונצרט במגוון בימות ברחבי הארץ- בעברית ובאנגלית. סדרות הבית שלה, הגדושות באלפי מנויים, מתקיימות במוזיאון תל-אביב לאמנות, לצד סדרות ברעננה, אשדוד, חיפה, נהריה, רחובות וכפר שמריהו. הייחודיות בעשייה האמנותית של וולף מתבטא בשיח הבלתי אמצעי, בנגינה עם גדולי המוסיקאים הקלאסים בעולם ובחיבור בין המוסיקה הקלאסית לאמנויות השונות. תכניות המקור שלה כוללות שילוב של אמני במה: שחקנים ורקדנים יוצרים לצד סופרים ומוסיקאים מהשורה הראשונה בארץ ובעולם.

בשנת 2008 קבלה את פרס ARAM מטעם האקדמיה המלכותית בלונדון במעמד בכירי בית המלוכה על תרומתה הרב תחומית לעולם המוסיקה. במקביל להיותה פסנתרנית, עוסקת דר' וולף מזה יותר משני עשורים בפיתוח חותם אישי והטמעת חדשנות בארגונים. היא מרצה על כך בכנסים רבים ועובדת עם עשרות קונצרנים בארץ ובעולם. עבודתה זכתה בפרסים רבים. בשנת 2010 בחר בה מגזין THE MARKER לאחת ממאה האנשים המשפיעים של השנה.

משנת 2017 מלמדת בקביעות באקדמיה המלכותית בלונדון ובמכללת שנקר. היא מגשימה את חלומה להכשיר לא רק אמנים, מעצבים ומנהלים- אלא מנהיגים. במרץ 2018 השנה נבחרה להעביר הרצאת TED על אמנות הביצוע והשפעתה על מנהיגות בין לאומית. ( PLAY THE KEY NOTE OF YOUR LIFE)

האתר של ד"ר אורית וולף: http://www.oritwolf.com/
להשאיר את החותם האישי ד''ר אורית וולף,
בהשראת הרצאת TED  ( וולף, מרץ 2018)

איך מלמדים להיות מנהיג? האם זה כל כך פשוט? מדוע יש "שנולדים" עם תכונות סוחפות של עוצמה, סחף ושליטה-  ואחרים שאוהבים שיחליטו בשבילם? איך מייצרים את הקפיצה מ"טוב" ל"מצוין", ממוסיקאי מעולה- לאדם ואמן המשאיר חותם?

בהרצאה זו נעסוק אם כן בגנטיקה לפיתוח והעצמת הדור הבא של המנהיגות. כאמנים, יש לנו את החובה והזכות להכשיר את האדם ולא רק את הנגן שבנו.  הרצאה זו טומנת בחובה תובנות עמוקות לגבי הדברים שאנחנו משאירים מאחורינו- השם, המותג, השינוי וההשפעה. כמו כן נתחקה ונחשוף כמה מתהליכי החשיבה והביצוע של אמנים, ארגונים, ומנהיגים מתחומים שונים המייטיבים להשאיר חותם כדרך חיים. הגרעין כאמור הוא ביצירת "אפקט אקסטרה" תמידי תוך הפעלת מנגננוני הפתעה, ראשוניות וחדשנות. ההרצאה הינה אינטראקטיבית ותשלב קטעי הופעה חיה וסרטונים נדירים.