כיתת אמן בפסנתר עם גלעד מישורי

א, 23 דצמבר 2018, 19:00
אולם 221, בניין האקדמיה

פרופ' גלעד מישורי, אוניברסיטת פרייבורג (גרמניה).

פרופ‘ גלעד מישורי יליד ירושלים (1960), החל לנגן בגיל 9, אך רק בגיל 21, בעת היותו הכתב הפרלמנטרי של גלי צה“ל החליט להקדיש עצמו למוסיקה.

כנער למד אצל שרה סיקרון ושושנה רודיאקוב, אחר כך אצל מיכאל בוגוסלבסקי באקדמיה ע“ש רובין בירושלים. בעקבות המלצתו של אלפרד ברנדל קיבל מלגות שאיפשרו לו המשך לימודים ב“הוכשולה“ במינכן וב-“מוצרטאום“ בזלצבורג, אצל גרהרד אופיץ והנס לייגרף. כמו כן השתלם במוסיקולוגיה באוניברסיטה של מינכן.

עוד במהלך לימודיו החלה לצמוח פעילותו כפסנתרן קונצרטים: כסולן ברסיטלים ועם תזמורות רבות בעולם וכנגן מבוקש של מוסיקה קאמרית עם שותפים מהשורה הראשונה. מישורי קנה לו שם בין השאר הודות לתוכניות הקונצרטים שלו, שאמנם בנויות בין השאר על הרפרטואר הרחב מן הבארוק ועד ימינו, אך שמות דגש על מוסיקה של המאה העשרים, מוסיקה בת זמננו בכלל, ומוסיקה של מלחינים ישראליים בפרט, ומעמידות את היצירות בהקשרים מעניינים ובלתי שגרתיים.

אחרי שתי שנות פרופסורה בבית הספר הגבוה למוסיקה דטמולד-דורטמונד, משמש גילעד מישורי מאז שנת 2000 פרופסור בכיר באוניברסיטה המפורסמת למוסיקה בפרייבורג, גרמניה, כממשיכם בתפקיד של קרל זמאן, רוברט לוין ומישל ברוף. הוא מוזמן באופן קבוע לתת קורסים וכתות אמן בכל רחבי העולם.

19:00                  Omer Barash       Class of Prof. Eitan Globerson

J.S. Bach             Partita No. 5 in G major BWV 829.

movements I - III

19:45                     Simon Walter       Class of Mr. Yaron Rosenthal