"מראות" - פורום רב-תחומי עם "דואו אלטו"

יום שני, 31 דצמבר 2018, 9:00
אולם 231

נועה מיק - סקסופון

ענת נצרתי  - חליל

"דואו אלטו" - סקסופון-חליל

"דואו אלטו" הינו תולדה של מפגש מחודש - החלילנית ענת נצרתי ונגנית הסקסופון נועה מיק הכירו לראשונה כילדות בארה"ב. דרכיהן נפרדו לאחר מספר שנים, והצטלבו בשנית בצבא, בעת ששירתו יחדיו בתזמורת צה״ל. לאחר הצבא שוב נפרדו דרכיהן אך מסלולי החיים הובילו אותן שוב למפגש מחודש כתלמידות באקדמיה למוסיקה בבאזל. ב-2016 החליטו להקים יחד את "דואו אלטו". הדואו מתמקד בביצוע מוזיקה עכשווית, תוך מחקר האפשרויות הגלומות בשילוב כלים מיוחד זה ויצירת הזדמנות להרחבת הרפרטואר. בנוסף, הדואו חוקר גישות לשילוב אלמנטים תיאטרליים בהופעותיו. בין מטרותיו של הדואו שיתוף הקהל הרחב במוסיקה עכשווית באופן מסקרן, מעורר וחוויתי.

ענת סיימה בהצטיינות את המאסטר הראשון שלה באקדמיה למוזיקה שבלוצרן, שוויץ, ובעלת תואר ראשון באקדמיה למחול ומוסיקה בירושלים. ענת גם בוגרת פרויקט תדרים של אנסמבל מיתר.

נועה סיימה את לימודי התואר הראשון שלה בתוכנית הפול סופרייר בקונסרבטוריון בולון ביאנקור שבפריז ובאוניברסיטת הסורבון,  ובהצטיינות את לימודי התואר השני באקדמיה למוסיקה בבאזל.

ענת ונועה זכו שתיהן במלגות יוקרתיות שונות, כגון מלגת קרן שרת, מלגה על שם אריק סידיי מטעם המכון הירושלמי למוסיקה עכשווית ועוד. הן פעילות באנסמבלים למוזיקה עכשווית ומרבות להופיע ברחבי אירופה ולשתף פעולה עם מלחינים צעירים בני דורן. הן השתתפו בפסטיבלים בינלאומיים למוזיקה עכשווית בגרמניה, שוויץ, אסטוניה, ספרד, אוסטריה וצרפת וישראל.

הדואו עבד עם נגנים מובילים בתחום המוזיקה החדשה, כמו נגן הסקסופון מרכוס וויס, החלילנית אווה פורר, המנצח בס וויגרס, הרקדנית גבי מאהלר ואומן התיאטרון המוסיקלי ז׳אן פייר דרואה.