אילה אשרוב

אילה אשרוב נולדה בתל אביב, 1968. כותבת שירים, מלחינה וזמרת.

אחרי סיום לימודיה ברימון במסלול הלחנה, זכתה במלגה ועברה ללימודים במכללת ברקלי, שבבוסטון, במסלול הלחנה וכתיבת מוסיקה לסרטים, וסיימה תואר ראשון B.A. בהצטיינות. סיימה לימודי תואר שני MFAבאוניברסיטת UNCבבית הספר לאומנויות במסלול כתיבת מוזיקה לסרטים.

אילה חיה בארצות הברית למעלה מעשרים שנה. יצירותיה, שנכתבו להרכבים מגוונים, בוצעו על ידי מוסיקאים רבים. ההלחנה שלה נפרשת מכתיבת שירים עד יצירות לאולם הקונצרטים, עבודות בתאטרון, קולנוע ומחול.
במהלך השנים הוציאה אלבומים עם שיריה המקוריים בביצועה בעברית ובאנגלית, ובכללם: Cycles of the Moon אלבום עם יצירות קאמריות מקוריות.

יזמה את התכנית חינוכית-מוסיקלית-אינטראקטיבית, ™Music Tells the Story לעידוד היצירה הקלאסית וכתיבה ספרותית בבתי ספר כושלים בדרום קרוליינה - תכנית אשר זכתה לתמיכה גדולה ולמלגות רבות. כמו כן לימדה ב- .College of Charleston

שיריה הוקלטו על ידי זמרים ישראלים כמו עופרה חזה, גלי עטרי, אריק לביא, אלי גורנשטיין ,דורי בן-זאב. הקליטה כזמרת עם אריק איינשטיין ויוני רכטר. שירה, ׳׳לאורך הים׳׳ שהקליטה עופרה חזה, מוקלט ומבוצע על ידי זמרים ומקהלות רבות בארץ ומחוצה לה. כמו כן הופיעה כשחקנית בתאטרון בטלוויזיה ובקולנוע.