חדשות תיכון האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים - שנת הלימודים תשע"ח

1.5.2018

זמרי תיכון האקדמיה עם התזמורות הסימפוניות של ירושלים ובאר שבע

בין פורים לפסח השנה הופיעו זמרי סדנת ווקאליסטים, יחד עם רקדניות שכבה ז' של תיכון האקדמיה למוסיקה ולמחול בקונצרטים חגיגיים של התזמורת הסימפונית ירושלים והסימפונייטה הישראלית באר שבע, בניצוח חן צימבליסטה, עימן ביצעו קטעים מתוך המחזמר "כנר על הגג". הזמרים והרקדנים, בבימויה של גליה רגב ובכוריאוגרפיה של מאיה מכלל גלפנד, מורות התיכון, הפליאו לגלם במשחק, בזמרה ובריקוד את הדמויות בחיי העיירה היהודית, וזכו לתשואות נלהבות של הקהל ולשבחי נגני התזמורות בשלושת הקונצרטים.

התלמידים עברו מתחילת השנה עד להופעות תהליך של עבודת תיאטרון-מוסיקה רצינית ומוקפדת, שהקנתה להם את ההתנסות המקצועית המאתגרת על הבמות התובעניות ביותר. ובסיכום הפרוייקט, הם חשו שעשו קפיצת דרך משמעותית בהתפתחותם האישית, בעבודת אנסמבל ובהיכרות עם אמנות הבמה המקצועית
ללא פשרות.

יום ורוד - יום מודעות לסרטן השד

מאת רבקה מוניש, מורה לאנגלית ומחנכת

ביום בו התקבלתי לעבודה כמורה בתיכון האקדמיה, אובחנתי גם כחולה בסרטן השד. מיותר לציין, כי זו היתה טראומה, ונאלצתי לצאת לחופשת מחלה של חצי שנה עוד בטרם הספקתי להתחיל ללמד בבית הספר החדש. מזה 8 שנים אנו מקיימים בתיכון יום מודעות לסרטן השד, "יום ורוד", אותו יזמתי לאחר שעברתי טיפולים ושרדתי את המחלה. חשבתי שיש חשיבות רבה בהקניית ידע לתלמידים ולמורים על המחלה הזאת, שהמידע אודותיה מופץ ברחבי העולם באירועי חודש אוקטובר.

כיתות י"ב בבית הספר עובדות על הפקת אירועי היום הזה מדי שנה באוקטובר. מידע עובדתי וסטטיסטי עדכני על המחלה ניתן מראש לכל התלמידים, והם מתבקשים לבוא ביום האירועים לבושים בוורוד, וכך מקושט גם בית הספר. במהלך הפסקה מרכזית מיוחדת בת שעה, לצלילי מוסיקה חיה של הרכבים מבית הספר, התלמידים יכולים לקנות עוגות וממתקים שהוכנו במיוחד בוורוד, הם יכולים לשחק במשחקי ניחוש והפתעות, או לקבל איפור-פנים צבעוני ומניקור תמורת תרומות קטנות. בכל יום כזה נאסף סכום של כ 3000- ₪. כספי התרומות מנוצלים לאחר מכן להכנת מנות כיבוד של קפה, תה, עוגות ופירות, שהתלמידים מגישים לחולים במחלקה האונקולוגית של בית החולים שערי צדק, בעת ביקורים קבוצתיים מיוחדים שהם מקיימים שם בחגי חנוכה ופורים. כך, במקום להביא את התרומה הכספית במעטפה למשרד כלשהו בבית החולים, התלמידים מתנדבים ומקדישים מזמנם לבילוי עם חולי הסרטן.