איריס ארז

כוריאוגרפית,רקדנית עצמאית ומורה לגוף ותנועה. בוגרת החוג לפסיכולוגיה ואמנויות, אוניברסיטת תל אביב ולימודי תעודה בתרפיה בתנועה, סמינר הקיבוצים.

משנת 2003 יוצרת ומעלה את עבודותיה בארץ ובחו"ל. חברה בעמותת הכוריאוגרפים משנת 2010. בין עבודותיה עבודות הבמה: "זמני", "זה לא אישי"," גוף ראשון רבים" "Homesick",, " תכף אשוב" ו"לוקאלי", עבודות תלויות מקום ווידיאודנס. הוזמנה ללמד ולהופיע בפסטיבלים חשובים כדוגמת הביאנלה למחול בונציה, פסטיבל הבניולה בפריס, מרכז CCNR בליון ועוד.

בין הכוריאוגרפים עימם עבדה: ענת דניאלי, ענבל פינטו, רונית זיו, ארקדי זיידס ויסמין גודר. כמו כן היתה שותפה בקבוצת האימפרוביזציה "אוקטט".

זכתה בפרס שר התרבות המדע והספורט לרקדנית מבצעת לשנת 2001 וכחברה בהרכב הקאמרי של יסמין גודר לשנת 2003 ,במענק יצירה מחברת טבע, בתמיכה מקרן ביסטריצקי ובתמיכת מועצת התרבות והאמנות של מפעל הפיס לשנים 2014-2015.

מלמדת שיעורי מחול ואימפרוביזציה לתלמידי תיאטרון ומחול בין היתר בביה"ס לתיאטרון חזותי ובאקדמיה למחול בירושלים. בשנים האחרונות עסוקה באופן שבו הפיסי והרגשי אחוזים ואיך כל אלו נחווים בתוך הקונטקסט של חיינו.