סיור קונצרטים משותף לסטודנטים מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ומהאקדמיה על שם ליסט בבודפשט

30.1.2017

במהלך חודש פברואר יתקיים סיור קונצרטים משותף של  סטודנטים מהאקדמיה למוסיקה ע"ש ליסט בבודפשט וסטודנטים מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, הסיור יתקיים בין ה-19-25.2 ויכלול שלושה קונצרטים, בירושלים ובאלמא מרכז אמנויות, זכרון יעקב. הסיור הינו תוצאה של שיתוף פעולה שהאקדמיות מקיימות מזה חמש שנים בתחום המוסיקה הקאמרית.

הקשר בין האקדמיה הירושלמית לזו מבודפשט מהווה חלק ממערכת יחסים פוריים שלנו עם מוסדות מקבילים באירופה. פרוייקט זה נלד כשיתוף פעולה חינוכי ומוסיקלי והיום הוא הרבה מעבר לזה", אומר פרופ' ינעם ליף, נשיא האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. לדבריו, "זו הצורה אינטימית ביותר ליצור מוסיקה, המסמלת את פניה היפות יותר של החברה, ומחברת בין אנשים על ידי הקשבה ועל ידי תרומה אחד לשני. שפה ומחסומים אחרים נעלמים, וחברויות חדשות נרקמות".

לביקור הנוכחי, שהינו מפגש חמישי בפרוייקט, יגיעו 10 סטודנטים מבודפשט אליהם יתלוו שני מרצים אורחים: פיטר בארשוניי (Prof. Péter Bársony), פרופ' לויולה ובולז' פליי (Prof. Balázs Fülei), פרופ' לפסנתר, שניהם מוסיקאים ידועים עם רזומה עשיר בנגינה ובהוראה. לצידם ינגנו בפרויקט 10 סטודנטים ישראלים ואיתם שני מורים מהאקדמיה בירושלים גלעד הראל ורועי שילוח.  הסטודנטים יערכו במשך שבוע חזרות אינטנסיביות עם המורים משתי המדינות, שהשיא שלהם כאמור בסיור הקונצרטים שיתקיים בירושלים ובזיכרון יעקב.

תכנית הקונצרטים תכלול יצירות מהקנון הקאמרי כגון – חמישיית קלרינט של מוצארט וחמישיית פסנתר של דבוז'אק, לצד יצירות פחות ידועות כמו השמינייה של ז'אן פרנסה, עיבוד לקטעים מתוך המנחה המוסיקאלית של באך וכן שתי יצירות קצרות של תלמידי הקומפוזיציה משני המוסדות. בנוסף, תבוצע יצירה של המלחין אנדרה היידו שהלך לעולמו בשנה החולפת והיווה בעצמו גשר בין שתי התרבויות, הישראלית וההונגרית.

היוזמה לשיתוף הפעולה היתה  של מר אילן מור, שהיה שגריר ישראל בהונגריה, "מוסיקה באופן כללי, וקונצרטים שיתופיים באופן ספציפי מספקים הזדמנות יוצא דופן לאנשים מרקע שונה ותרבויות שונות להיפגש ולהתחבר ולבנות גשרים להבנה וחברות", אומר מור, "הדבר אינו נוגע רק במישור האישי אלא במישור הלאומי והעולמי ומבער דעות קדומות ושנאת זרים. אלו המטרות שאנו הצבנו לעצמנו בפרויקט הייחודי הזה".

האקדמיה למוסיקה ע"ש פרנץ ליסט בבודפשט היא אחת מהאקדמיות הנחשבות בעולם, ובין בוגריה נמנים מייסדי האקדמיות למוסיקה בישראל והתזמורת הפילהרמונית הישראלית.חסות לשיתוף פעולה באדיבות שגרירות הונגריה בישראל והשגריר ההונגרי, מר אנדור נאג'.

מועדי הקונצרטים:

23.2 אולם נבון, גבעת רם, ירושלים, 13:15

הקונצרט ינוגן בפני תלמידי התיכון והקונסרבטוריון של האקדמיה למוסיקה ולמחול, הקהל הרחב מוזמן

24.2 אלמא מרכז אמנויות, אולם הקונצרטים זכרון יעקב , 13:00 בחסות שגרירות הונגריה

בתוכנית:
י.ס. באך
, מנחה מוסיקלית  רי"ב 1079

מוצרט, חמישיית קלרינט בלה מז'ור ק. 581

אנדרש גלרי, אפיזודות לאבוב קלרינט וטריו מיתרים

עומר ברש, "מבעד לחור המנעול"- בגטלות להרכב קאמרי, 3 פרקים.
ז'אן פרנסה, שמינייה לקרן, בסון, קלרינט ומיתרים

25.2 אלמא מרכז אמנויות, ב"קיוב" זכרון יעקב, 20:00 בחסות שגרירות הונגריה