מקהלת אנקור אבלה על פטירתה של גב' צילה גרוסמאייר-אביליאה

23.1.2012

מקהלת אנקור אבלה על פטירתה של גב' צילה גרוסמאייר-אביליאה, אשר לימדה פיתוח קול את סולני המקהלה במשך שנים רבות.

זמרת הסופרן צילה גרוסמאייר-אביליאה למדה באקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בירושלים כתלמידתה של ז'ויליט מדיוני, והשתתפה בכיתות אמן אצל הילדה צאדק וג'ני טורל. צילה גרוסמאייר הופיעה עם רוב התזמורות הישראליות בניצוחם של זובין מהטה, גארי ברתיני, לוקאס פוס, יואב תלמי ואחרים. היא מרבה להופיע בקונצרטים של מוסיקה קאמרית ובקונצרטים כנסייתיים בשל הופעותיה מדי שנה עם הפסנתרן צבי זמל, והקליטה רבות לרדיו ולטלויזיה בארץ ובחו"ל. צילה הוציאה סדרה של קלטות ותקליטורים, בהן שרה במגוון רחב של סגנונות - משירי לדינו ואידיש, ועד שירים בסגנון הלידר והבארוק. בנוסף להדרכת פיתוח קול של סולני מקהלת אנקור, צילה גרוסמאייר לימדה פיתוח קול גם את תלמידי החזנות בהיברו יניון קולג' בירושלים.

יהי זכרה ברוך !