חדשות תיכון האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים - שנת הלימודים תשע"ז

1.1.2017

הסמסטר הראשון של שנת תשע"ז היה עתיר אירועים במגמות המוסיקה והמחול, ולצידם התקיימו פעילויות התנדבות קהילתית, הכנה לגיוס ומעורבות חברתית.

במגמת המוסיקה

נפתחה סדרת הקונצרטים השבועיים של תלמידים ואורחים המופיעים לפני מגמת המוסיקה. קונצרט ראשון הוגש על ידי נגן כלי ההקשה והמנצח חן צימבליסטה, בהשתתפות רביעיית נגני כלי קשת של התיכון: איתמר בן דהן, אלכס פירסקי, נועה דקל ויצחק נורי. ההרכב המיוחד ביצע יחד מיצירות פיאצולה, לויטס וי.ס. באך. בהמשך לקונצרט התקיים דיון ער עם תלמידי המגמה בנושא מיומנויות הופעה.

בסוף נובמבר התקיימה כיתת אמן למחלקת הג'אז של מגמת המוסיקה בהנחיית דיינה סטיבנס, מגדולי הסקסופוניסטים בדורנו, אשר חי ופועל בניו-יורק ומנגן בכל העולם עם מיטב הנגנים מכל הדורות. פתחה את האירוע הופעת הטריו של רכז מחלקת הג'אז, טל גמליאלי, איתו מנגנים שני בוגרי התיכון, הפסנתרן חי בר-דוד ונגן התופים עמיר בר-עקיבא. בכיתת האמן נגנו התלמידים אלינועם ורשבסקי, יפתח כץ, איתמר דהן, בר פיליפוביץ׳ ויונתן טג׳ר. האירוע היווה חוויה מוסיקלית ולימודית מרתקת ומרגשת לתלמידי המגמה.

בתחילת ספטמבר התארח בתיכון הרכב יהודי-ערבי של מרכז אלפרט למוסיקה בירושלים, לקראת נסיעתו להופעה בעצרת האו"ם בניו-יורק. בהרכב משתתפים שישה נגנים צעירים, בהם תלמיד התיכון הקלרניטן מתן ששון, ועימו נגני חליל, כינור, פסנתר, דרבוקה וכלי פריטה – עוּד ומנדולינה. התכנית כללה שירים עבריים וערביים בעיבודו ובהדרכתו של המורה והפסנתרן זאב תורן.

במגמת המחול

בסוף אוקטובר השתתפו רקדני שכבת י"א, יחד עם הרכב מוסיקאים מהתיכון, בתהלוכת אהבה, פיוס וסובלנות, תחת הכותרת "פרחים של אהבה". האירוע נערך במסגרת פסטיבל מחול ואומנות "מיפו עד אגריפס", שהתקיים בשוק מחנה יהודה לכבוד פתיחת שנת תשע"ז, ובמהלכו חילקו הרקדנים פרחים שעיצבו בעצמם ויצרו דיאלוג ללא מילים עם הקהל, באמצעות ריקודים ונגינה.

תלמידי סדנת המצוינות במחול מודרני נפגשה בקיבוץ געתון ליום מרתק של עבודה ולימוד עם רמי באר, כוריאוגרף הלהקה הקיבוצית.

פעילויות התנדבות בקהילה

שכבת ז' יצאה ליום התנדבות בבתי אבות ברמת אשכול ובקרית יובל. התלמידים ראיינו את הקשישים ושימחו אותם בשירי חנוכה ובמופע ריקודים.

תלמידי שכבת ח' מסיימים חודש של הכרות עם מגבלת לקות השמיעה. במהלך החודש קיבלו הרצאות, תרמו לארגון מתנדבים, למדו את שפת הסימנים, נפגשו עם הורי תלמידה חרשים שסיפרו על התמודדותם, וסיימו את התהליך ביום התנדבות בגני ילדים ברחביה ובאבו-טור, בהם התקיימו מפגשים מרגשים עם ילדים כבדי שמיעה, להם ניגנו והראו את דרכי הפקת הצליל בכלי הנגינה.

ב-10.12.2016 ציינו תלמידי החטיבה העליונה את יום "זכויות האדם" הבינלאומי. בית הספר אירח פאנל בנושא "מבקשי מקלט בישראל" בהשתתפות עומר איסא, מבקש מקלט מדרפור, ואריאלה צביקל, שניהם חברים בוועד ההנהלה של ה- Jerusalem African Community Center. המפגש אורגן ע"י צוות מורי האזרחות של התיכון.

שכבת י' קיימה ביום הזיכרון לרצח יצחק רבין טקס וסדנאות בנושא אחריות המנהיגים לאופיו ולהתנהלותו של השיח הציבורי. בעקבות הפעילות נפתחה תוכנית התנדבות תלת-שנתית של תלמידי השכבה בקהילה.

בסוף אוקטובר קיימה שכבת י"א "יום ורוד" בביה"ס, להגברת המודעות לסרטן השד. במהלך הפסקה פעילה שנועדה להעלאת המודעות למחלה, התלמידים גייסו כספים על ידי מכירת מאפים ורודים והפעילו תחנות מגוונות בליווי נגינת הרכבי ג'אז. כל הכספים שנאספו נתרמו למחלקה האונקולוגית בשערי צדק, אליה באו התלמידים כדי לבקור חולים, לנגן למענם ולשוחח עימם.

כמו כן יצאה שכבת י"א לשבוע גדנ"ע, והקדישה יום למפגש עם מפקדי צה"ל בנושא שירות משמעותי.

משלחת שכבת י"ב יצאה בסוף אוגוסט לפולין, שם השתתפו תלמידי השכבה בטקסים אשר כללו קטעי מוסיקה ושירים בעיבודיהם, אשר ריגשו את תלמידי המשלחות האחרות.

ובעקבות מתן פסק הדין במשפט אזריה, נפגשו תלמידי שכבת י"ב עם אילנה דיין ללימוד ודיון בנושא משמעות המשפט והשלכותיו על החברה, ועל תלמידים העומדים לפני הגיוס לצבא.