חדשות תיכון האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים - שנת הלימודים תשע"ו

5.5.2015

- באוקטובר 2015 יצאה משלחת גדולה של התיכון לפולין. במסגרת המסע, הגישו תלמידי התיכון את קטעי המוסיקה באירועי ההנצחה במקצועיות וריגשו את תלמידי בתי הספר האחרים.

- בחגי חנוכה ופורים יצאו התלמידים הצעירים משכבה ז' לבתי אבות בירושלים, לנגן ולשמח את הקשישים המתגוררים בהם.

- בסוף ינואר 2016 התקיים פסטיבל החורף המסורתי של התיכון, במסגרתו הופיעו כל תלמידי מגמת המוסיקה - בקונצרט מחלקת הג'אז ב"צוללת הצהובה", בקונצרטים באולם נבון בבית הספר, ובקונצרט סיום באולם וייז. התלמידים בצעו רפרטואר עשיר ומגוון בהרכבים קאמריים, במקהלות ובתזמורות.

- לקראת ראש השנה, יצאה מגמת המחול של התיכון לשוק מחנה יהודה בירושלים במופע "אהבה וידידות" של עיצוב תלבושות ומחול בליווי קטעי מוסיקה.

- בתחילת אפריל, במסגרת פסטיבל האביב, התקיימו בתיאטרון ירושלים ובמרכז סוזן דלל בתל-אביב מופעי מגמת המחול, שהרשימו במיוחד בגיוונם, בעיצובם וברמת ביצועם.

- בשבוע הראשון של מאי 2016 מגיע לשיאו פרוייקט "זיכרון מוסיקלי" שיזמה תלמידה משכבה י"א, חן פרי, במסגרת הכשרתה במכון למנהיגות צעירה; במהלכו נפגשו כל תלמידי השכבה בקבוצות קטנות עם ניצולי שואה, שסיפרו להם על חייהם לפני מלחמת העולם השניה, ונתנו להם שירי ילדות שגדלו עליהם. במשך חודשיים עבדו תלמידי השכבה על עיבודים לשירים, ועל הכנתם למופעים בשיתוף מחלקת החינוך של מוזיאון יד ושם. המופעים מתקיימים בפני 4 בתי ספר בירושלים, וכן בקונצרט גאלה בפני הניצולים, אורחים ומשפחות. במסגרת המופעים יוקרן סרט המתעד את תהליך הפרוייקט על ידי צוות "יד ושם", ומתלווה אליהם חוברת סיפורי הניצולים, השירים ותמונות ממהלך הפרוייקט.