המוסיקה של מזרח אסיה – מבנים מוסיקליים, אסתטיקה ותפיסות עולם

מרצה: ד"ר אמציה בר-יוסף

המוסיקה של מזרח אסיה היא עולם עשיר ומגוון. מעבר לשונות שבין התרבויות השונות רב ביניהן המשותף, הן במוסיקה כשלעצמה, במרכיבים בסיסיים כמו טיפוסי סולמות ומסגרות קצביות, והן בהיבטים אסתטיים ותפיסות העולם שבהן הם מעוגנים. תפיסה העוברת בתרבויות מזרח אסיה כחוט השני רואה באדם חלק אינטגרלי מהיקום, מהטבע.

הקורס יתמקד בסגנונות משלוש ארצות: סין, יפן ואינדונזיה (ג'אווה ובאלי).  המוסיקה תיבחן מבחינת מרכיביה המוסיקליים העיקריים ומבחינת העקרונות האסתטיים ותפיסות העולם המשתקפים בה.  הכרת מוסיקת הגאמלן של ג'אווה תיעשה באמצעות כמה מפגשי סדנה שיאפשרו ללמוד על המוסיקה ולחוות אותה מתוך התנסות בנגינתה.

אמציה בר יוסףד"ר אמציה בר-יוסף, הוא בוגר האקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים בלימודי פסנתר ובעל Post Graduate Diploma מביה"ס ג'וליארד שבניו-יורק. את הכשרתו כאתנומוסיקולוג קיבל באוניברסיטה העברית, בחוג למוסיקולוגיה, שם השלים תארים שני ושלישי. מזה כעשרים וחמש שנים הוא מנהל את אנסמבל הגמלאן שליד החוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית. באקדמיה למוסיקה הוא מלמד במחלקה המזרחית מאז היווסדה.

סמסטר ב', 10 מפגשים בימי שישי, בשעות 9:30-11:00.

עלות לסמסטר: 1,000 ₪, 900 ₪

סמסטר ב:    2017:  3/3, 10/3, 24/3, 31/3, 21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5